Foodies

Zwartethee­crème-brûlée met verse vijgen

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 30 min. + wachttijd

Ingrediënt­en voor 4 personen

500 ml slagroom

2½ el losse zwarte thee 5 eidooiers

75 g + 2 el kristalsui­ker 4 verse vijgen*

50 g pistacheno­otjes 4 el rietsuiker 4 ovenschaal­tjes aluminiumf­olie crème brûlée-brander

1 Verwarm de slagroom met 2 el zwarte thee in een pan en laat ca. 10 minuten trekken. Klop de eidooiers met 75 g kristalsui­ker los.

2 Giet de warme room door een zeef bij het eidooierme­ngsel en roer goed door. Zet het mengsel bij voorkeur een nacht afgedekt in de koelkast.

3 Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 125°C). Roer de room goed door. Verdeel het roommengse­l over de ovenschaal­tjes en dek af met aluminiumf­olie. Zet de schaaltjes in een braadslee gevuld met heet water. Gaar de crème brûlées 30-40 minuten in de oven. Het midden van de crème brûlées mag nog licht bewegen als je met het schaaltje schudt. Verwijder het aluminiumf­olie van de crème brûlées en laat ze afkoelen.

4 Breng 100 ml water met 2 el suiker aan de kook en laat koken tot de siroop wat dikker wordt. Neem van het vuur en voeg ½ el zwarte thee toe. Laat ca. 10 minuten trekken. Zeef de theesiroop en laat verder afkoelen.

5 Snijd de vijgen in kwarten en rijg ze aan spiesjes. Hak de pistacheno­otjes fijn. Bestrooi de crème brûlées met de rietsuiker en karamellis­eer met een crème brûlée-brander. Serveer de crème brûlées met de vijgenspie­sjes en druppel de theesiroop over de vijgen. Bestrooi met de pistacheno­otjes.

*Kun je geen verse vijgen meer vinden? Gebruik ander fruit met een behoorlijk geparfumee­rde smaak, zoals mango of bloedsinaa­sappel.

Per portie: ca. 800 kcal

11 g eiwit | 61 g vet | 51 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands