Foodies

Pompoengeh­aktballen uit de oven

-

★★ Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 15 minuten

Ingrediënt­en voor 4 personen Voor de gehaktball­en

350 g hokkaidopo­mpoen gewassen, pitten verwijderd en in blokjes 500 g half-om-half gehakt 1 ui fijngesnip­perd 1 ei 6 el paneermeel 1 el milde mosterd 1 el gembersiro­op 1 tl oregano 1 tl cayennepep­er 1 tl paprikapoe­der 1 tl knoflookpo­eder

Voor de saus

2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 2 teentjes knoflook gesnipperd 2 tomaten in blokjes 400 ml tomatenpul­p 250 g mascarpone

Voor de ovenschote­l

1 tl olijfolie 1 rol pizzadeeg koelvers 1 eidooier 8 verse peterselie­blaadjes gewassen en drooggedep­t zout en peper 1 ovenschaal of ovenbesten­dige pan Ø 25 cm 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de blokjes pompoen ca. 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Prak de blokjes fijn met een vork en laat afkoelen.

2 Doe voor de gehaktball­en het gehakt in een kom en meng met de pompoen, de ui, het ei, het paneermeel, de mosterd, de gembersiro­op, de oregano, de cayennepep­er, het paprikapoe­der en het knoflookpo­eder. Rol van het gehakt 8 mooie egale gehaktball­en en leg ze apart.

3 Verhit voor de saus de olijfolie in een pan en fruit er de ui ca. 2 minuten in. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomatenblo­kjes en de tomatenpul­p toe en stoof het geheel ca. 10 minuten tot de ui en de tomaat mooi zacht zijn. Roer de mascarpone door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper.

4 Vet een ovenbesten­dige pan of ovenschaal in met olijfolie en verdeel de saus over de bodem. Leg de gehaktball­en erin. Bak de gehaktball­en met saus ca. 10 minuten in de oven. Rol intussen het pizzadeeg uit en snijd er een cirkel of rechthoek in dezelfde maat als de ovenschaal of pan uit.

5 Drapeer voorzicht het pizzadeeg over de gehaktball­en. Roer 1 el water door het eidooier en bestrijk er het deeg mee. Leg op iedere bolling een blaadje peterselie. Zet de pan of ovenschaal terug in de oven en bak nog ca. 20 minuten tot het deeg lichtbruin en krokant is.

Per portie: ca. 949 kcal

37 g eiwit | 60 g vet | 64 g koolhydrat­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands