Foodies

Rendang met rijst en pittige boontjes

-

★★ Bereidings­tijd: ca. 10 min. + 8 uur wachttijd

Ingrediënt­en voor 4-6 personen 3 el zonnebloem­olle 3 uien gesnipperd 2 teentjes knoflook gesnipperd i el korianderp­oeder 1 el trassi 2 el kom ijnpoeder 2 el laospoeder 'A el kruldnagel­poeder 800 g runderlapp­en in blokjes 200 mi kokosmelk 3 el ketjap manis 2 blaadjes djeroek peroet* 1 stengel citroengra­s (sereh) gekneusd i stuks steranijs 2 el palmsuiker 4 el geraspte kokos 4 el geroosterd­e pinda's 250 g haricots verts 200 ml ketjap mank 2 el sambal oelek

1 Verhit de olie in de binnenpan" van de slow-cooker en fruit er de ui en de knoflook in 2 minuten glazig in. Voeg het korianderp­oeder, de trassi, het komijnpoed­er, het laospoeder en het kruidnagel-poeder toe en bak dit kort aan in ca. i minuut zodat alle aroma's vrijkomen. Voeg het vlees toe en bak ca. 5 minuten tot het vlees mooi gekleurd is.

2 Voeg de kokosmelk, de ketjap manis, djeroek peroet, de citroengra­s, de steranijs en de palmsuiker toe en breng kort aan de kook. Zet de binnenpan in het verwarming­selement van de slowcooker en stoof het geheel ca. 8 uur op stand high.

3 Kook intussen de haricots verts 4-6 minuten. Meng ze met de ketjap manis en de sambal oelek. Strooi de kokos en pinda’s over de rendang. Lekker met de pittige boontjes en rijst.

*Djeroek peroet zijn Indonesisc­he limoenblaa­djes. Je hebt ze vers of gedroogd, wij gebruikten verse. Je koopt ze bij de toko.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands