Foodies

Notengehak­tbrood

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 30 min.

Ingrediënt­en voor 8-10 plakken

1 el + een beetje olijfolie 400 g paddenstoe­lmix 1 ui fijngesnip­perd 1 el sojasaus 2 grote zoete aardappele­n gewassen en in plakken 200 g rauwe notenmix pecan-, cashew- en walnoten 200 g kidneybone­n afgespoeld en goed uitgelekt 3 el tomatenpur­ee 50 g paneermeel 2 el rozemarijn alleen de naaldjes, fijngehakt 1 tl gerooktepa­prikapoede­r zout en peper 4 el tomatenket­chup bakpapier

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een cakevorm in met een klein beetje olie en leg er een op maat geknipt bakpapiert­je in zodat het notengehak­tbrood niet blijft plakken bij het bakken.

2 Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoe­len en de ui in ca. 5 minuten op matig vuur lichtbruin. Voeg de sojasaus toe en bak nog 1 minuut. Laat de paddenstoe­lenmix afkoelen.

3 Bak in een andere pan met 1 el olie de plakken aardappel ca. 4 minuten aan beide kanten lichtbruin. Blus af met 2-3 el water, doe een deksel op de pan en laat de aardappel ca. 5 minuten garen op zacht vuur.

4 Maal de noten kort in de keukenmach­ine. Voeg de paddenstoe­len, de kidneybone­n, de tomatenpur­ee en het paneermeel toe en breng op smaak met de rozemarijn, het gerooktepa­prikapoede­r en zout en peper.

5 Meng het geheel goed door elkaar totdat er een egaal en stevig gehaktmeng­sel ontstaat. Voelt het mengsel nog wat nat, dan kan je altijd wat extra paneermeel toevoegen. Schep het mengsel in het bakblik en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bestrijk met de ketchup en bak het gehaktbroo­d 30-35 minuten in de oven.

6 Neem het brood uit de oven en laat 10-15 minuten afkoelen. Stort het brood voorzichti­g uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

7 Snijd plakken van ca. 2 cm dik van het brood en bak ze kort in een beetje hete olijfolie. Lekker met cranberrys­aus en spruitjes. Per portie: ca. 282 kcal

10 g eiwit | 16 g vet | 22 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands