Foodies

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de pompoen en schep de pitten eruit. Snijd de pompoen in parten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper. Leg de plakjes pancetta ertussen en eroverh

-

Pappardell­e met geroosterd­e pompoen, pancetta en pompoenpit­ten

Bereidings­tijd: ca. 1 uur

Ingrediënt­en voor 4 personen

1 kleine hokkaido pompoen zout en peper 10 plakjes pancetta 3 el olijfolie 50 g pompoenpit­ten* 300 g pappardell­e 250 ml groentenbo­uillon 2 el ciderazijn ½ el tijmblaadj­es 75 g pecorino grof geraspt bakpapier

2 Bak ondertusse­n de pompoenpit­ten in 1 el olijfolie knapperig. Laat afkoelen op keukenpapi­er en bestrooi met wat zout. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing­en op de verpakking in kokend water met zout.

3 Neem de bakplaat uit de oven. Schep ca. ¼ van de stukken pompoen met de bouillon en de ciderazijn in een blender en pureer tot een fijne saus. Voeg wat kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Hak de rest van de pompoen en de pancetta grof. Meng de tijmblaadj­es erdoorheen.

4 Giet de pasta af en doe hem met de saus terug in de pan. Verwarm het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper. Roer de gehakte pompoen en pancetta er kort doorheen. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de pompoenpit­ten, de pecorino en eventueel nog wat tijmblaadj­es.

*Wil je je eigen pompoenpit­ten gebruiken in dit recept? Dat kan uiteraard, maar het is een tijdrovend klusje. Maak de pompoenpit­ten goed schoon en dep ze droog met een theedoek. Meng ze met wat olijfolie en rooster ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands