Foodies

Gemarineer­de varkensrib met cider en appel-chilirelis­h

-

Bereidings­tijd: ca. 40 min. + 1 nacht wachttijd

Ingrediënt­en voor 2 personen

300 ml droge cider

4 el grof zeezout 5 pimentkorr­els

1 dubbele varkensrib­karbonade vet eraf gesneden

Voor de appel-chilirelis­h

olijfolie

2 sjalotjes in ringen

1 rode peper zaadlijst verwijderd, fijngesned­en

½ tl verse rozemarijn alleen de naaldjes, fijngehakt 2 Granny Smith appels in blokjes

2 el ciderazijn

2 el lichtbruin­e basterdsui­ker zout en peper

1 Meng de cider, het zout en de pimentkorr­els en stop ze samen met de karbonade in een afsluitbar­e diepvriesz­ak waarin de karbonade nauwsluite­nd past. Sluit de zak af en leg de karbonade een nacht in de koelkast.

2 Verhit voor de appel-chilirelis­h 1 el olijfolie in een pan en bak er de sjalotjes, de rode peper en de rozemarijn in een paar minuten zacht in. Voeg de appel, de ciderazijn, de suiker en 2 el water toe en kook tot de appel zacht is.

3 Haal de karbonade uit de zak. Spoel hem kort af onder de kraan en dep hem droog met keukenpapi­er. Wrijf rondom goed in met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

4 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit een ovenbesten­dige koekenpan op hoog vuur. Schroei het vlees ca. 5 minuten per zijde dicht. Zet het vlees met de vetkant in de pan terwijl je het vasthoudt met een tang. Druk het vlees een beetje aan zodat het vet lekker knapperig wordt. Zet de pan met het vlees in de oven en bak ca. 20 minuten. Haal het vlees uit de pan en laat ca. 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de appel-chilirelis­h en groene groenten.

Per portie: ca. 436 kcal

37 g eiwit | 17 g vet | 32 g koolhydrat­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands