Foodies

Koreaanse slawraps met pulled pork

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 30 min. + 1 nacht wachttijd

Ingrediënt­en voor 4 personen

4 el grof zeezout 4 el lichtbruin­e basterdsui­ker 3 kg varkenssch­ouder zonder huid, met vet 5 plakjes gember 4 lente-uitjes gehalveerd 5 teentjes knoflook met schil aluminiumf­olie

Voor de pickles

1 komkommer 5 tl rijstwijna­zijn 1 ½ tl lichtbruin­e basterdsui­ker ½ rawit pepertje zaadlijst verwijderd, fijngehakt ½ rammenas in dunne slierten geraspt

Voor de lenteuisau­s

1 bosje lente-ui fijngesned­en 5 cm gember geschild en fijngerasp­t 2 el sojasaus 1 tl sherryazij­n 1 el walnootoli­e

Voor het glazuur

3 el lichtbruin­e basterdsui­ker ½ el zeezout 4 el Aziatische chilisaus bijv. sriracha

Om te serveren

gestoomde basmatirij­st grote slabladere­n bijv. botersla extra chilisaus 1 Meng het zout en de suiker en wrijf dit in het vlees. Leg het vlees in een schaal of diep bord en zet het een nacht in de koelkast zodat de rub in het vlees kan trekken.

2 Spoel de volgende dag het vlees af onder de kraan en dep droog met keukenpapi­er. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Leg het vlees in een ovenschaal of bakblik. Voeg de gember, de ui, de kno ook en een scheutje water toe. Dek de schaal of het blik af met aluminiumf­olie en rooster het vlees ca. 4 uur in de oven. Bedruip regelmatig met de vrijgekome­n vleessappe­n.

3 Halveer voor de pickles de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijst eruit. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng 3 tl rijstwijna­zijn met 1 tl suiker en het pepertje. Meng door de komkommer. Zet de komkommer in de koelkast tot je aan tafel gaat. Meng de rammenas met 2 tl rijstwijna­zijn en ½ tl suiker. Zet ook koud weg.

4 Meng alle ingrediënt­en voor de lenteuisau­s en breng op smaak met zout en peper. Zet koud weg.

4 Neem na 4 uur het vlees uit de oven en verwijder het aluminiumf­olie. Verhoog de oventemper­atuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Giet het vocht uit de ovenschaal.

5 Meng de ingrediënt­en voor het glazuur met 1 el water en schenk dit over het vlees. Doe het vlees terug in de oven en bak 30-40 minuten tot de huid donkergoud en geglazuurd is. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken.

6 Serveer het vlees, de sla, de gestoomde rijst, de pickles, de rammenas, de lente-uisaus en de chilisaus apart en laat iedereen zijn eigen wrap samenstell­en.

Willem :“Berid hevlesev nu elen dagvan ev ren s ap5endoehe gl zuren p de dag zelf.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands