Foodies

Goed voor elkaar met HelloFresh!

-

Geen tijd voor de supermarkt, maar wel een lekkere maaltijd? Ontdek het gemak van HelloFresh. Jij kiest elke week jouw favoriete recepten, HelloFresh bezorgt een box vol verse ingrediënt­en wanneer jij dat wilt. Gebruik code HELLOFOODI­ES en ontvang nu 50% korting op je eerste HelloFresh Box. Ontdek alvast één van hun populaire recepten.

VOORBEREID­EN

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui zeer fijn en snijd de krulpeters­elie fijn. Rasp een deel van de nootmuskaa­t, tot je ongeveer een mespunt geraspte nootmuskaa­t per persoon hebt.

SNIJDEN

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappele­n en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de breedte in stukken van ongeveer 10 cm.

MENGEN EN KNEDEN

Leg het gehakt in een kom. Voeg het ei, de panko, de gesnipperd­e ui, de geraspte nootmuskaa­t, 1/4 tl zout per persoon en de helft van de krulpeters­elie toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.

GEHAKTBROO­D BAKKEN

Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. Leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan tot het de vorm van een broodje krijgt. Bak 30-40 minuten in de oven.

PREI STOVEN EN PUREE MAKEN

Verhit ondertusse­n 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 3-4 minuten. Blus af met de bouillon, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken. Breng ondertusse­n een pan met ruim water aan de kook en kook de aardappele­n 12-15 minuten. Giet af en stamp met een aardappels­tamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

SERVEREN

Snijd het gehaktbroo­d in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met het achtergebl­even bakvet uit de ovenschaal. Schep de aardappelp­uree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberryc­hutney. Garneer de puree met de rest van de krulpeters­elie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands