Foodies

Voorgerech­t: Oestercevi­che met koolrabi en tosa dashi

-

★★ Bereidings­tijd: ca. 30 min. + 12 uur wachttijd

Ingrediënt­en voor 4 personen

8 blaadjes koriander oestermes

Voor de ceviche

12 Japanse oesters creuse 100 ml tosa dashi-azijn* 5 ml sesamolie

Voor het garnituur

¼ prei

20 ml tosa dashi-azijn* 20 ml extra vierge olijfolie 1 kleine koolrabi

Voor de basisvinai­grette

125 ml sushi-azijn van de toko 125 ml chardonnay­azijn 250 ml extra vierge olijfolie zout

Voor de oestervina­igrette

30 ml oestermari­nade 30 ml tosa dashi-azijn* 10 ml extra vierge olijfolie

1 Maak voor de ceviche de oesters open, verwijder de sluitspier en vang het vocht op in een steelpan. Pocheer de oesters 1 minuut in hun eigen vocht. Haal vervolgens de oesters uit het vocht en controleer ze op stukjes schelp. Marineer de oesters minimaal 12 uur in de tosa dashi-azijn en de sesamolie. Bewaar de marinade voor later.

2 Snijd voor het garnituur de prei in zo dun mogelijke ringetjes en marineer deze in de tosa dashi-azijn en de olijfolie. Snijd met een snijmachin­e of mandoline (of een kaasschaaf) de ongeschild­e koolrabi in plakken van 1 mm dik. Meng de ingrediënt­en voor de basisvinai­grette. Marineer 8 mooie plakken koolrabi met ca. 20 ml van de vinaigrett­e. Bewaar de overige vinaigrett­e in een afgesloten esje in de koelkast.

3 Meng de ingrediënt­en voor de oestervina­igrette. Verdeel de oesters over vier kommetjes. Leg op elke oester een blaadje koriander en 1 theelepel gemarineer­de prei. Bedek het geheel met de plakken koolrabi en maak af met 2 eetlepels van de oestervina­igrette.

 ??  ?? *Tosa dashi azijn is een Japanse soja-azijn met een uitgesprok­en umamismaak, verkrijgba­ar in Aziatische supermarkt­en.
*Tosa dashi azijn is een Japanse soja-azijn met een uitgesprok­en umamismaak, verkrijgba­ar in Aziatische supermarkt­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands