Foodies

Nagerecht: Bloedsinaa­sappel met schapenyog­hurt en gekonfijte gember

-

★★ Bereidings­tijd: ca. 25 min. + 1 nacht en 3 uur wachttijd

Ingrediënt­en voor 4 personen

2 bloedsinaa­sappels

25 ml extra vierge olijfolie

Voor de hangop

500 ml schapenyog­hurt 50 g gekonfijte gember

Voor de bloedsinaa­sappelsapg­ranité

75 g rietsuiker

250 ml bloedsinaa­sappelsap

25 ml citroensap

Ook nodig

crème-brûléebran­der

1 Plaats voor de hangop een schone theedoek in een puntzeef en stort daar de schapenyog­hurt in. Bewaar een nacht in de koelkast en schep het de dag erna uit de doek in een mengkom. Snijd de gember in blokjes van ½ cm en roer met een spatel en eventueel een klein beetje van het uitlekvoch­t door tot een gladde hangop. Als je de hangop wat zoeter wilt maken, kun je wat siroop van de gekonfijte gember toevoegen naar smaak.

2 Breng voor de granité 75 ml water aan de kook met de rietsuiker en haal van het vuur. Voeg het bloedsinaa­sappelsap en het citroensap toe en giet door een fijne zeef in een brede schaal. Plaats de schaal in de vriezer er roer ieder halfuur door met een garde tot al het vocht bevroren is en de granité klaar is.

3 Snijd de boven- en onderkant van de bloedsinaa­sappels en verwijder de schil. Snijd vervolgens in plakken van 1 cm dik en blaker licht met een crème brûlée-brander tot ze aan één kant zwart verbrande vezels hebben.

4 Neem vier diepe borden. Schep in ieder bord 2 eetlepels schapenyog­hurthangop en leg hier vervolgens 2 plakken gebrande bloedsinaa­sappel op. Schep hier 2 eetlepels bloedsinaa­sappelsapg­ranité op en maak af met een ½ eetlepel extra vierge olijfolie.

 ??  ?? Fre k:”R nd e kers dagen k men de e rs e bloedsina sap els, di des er is dus m i n he se zoen.”
Fre k:”R nd e kers dagen k men de e rs e bloedsina sap els, di des er is dus m i n he se zoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands