Foodies

Pizzetta

-

★★ Bereidings­tijd: ca. 1 uur + 1 uur en 20 min. wachttijd

Ingrediënt­en voor 4-6 personen Voor het pizzadeeg*

200 g bloem (type 00)

½ tl zout

½ tl suiker

½ zakje droge gist

2 el + extra olijfolie

(of gebruik pizzadeeg op rol uit het koelvak)

Voor de aspergetop­ping

1 teentje knoflook geperst

75 ml olijfolie

200 g groene aspergepun­tjes zout en peper evt. parmezaan

Voor de gambatoppi­ng

400 g gamba’s gepeld

2 el tomatenpur­ee

1 el balsamico

1 rode ui fijngesnip­perd chilivlokk­en

Voor de srirachama­yonaise

2 el sriracha

200 g mayonaise

Voorbereid­en

1 Meng de bloem met het zout in een kom. Meng de suiker en de gist met 100 ml lauw water. Laat het gistmengse­l ca. 15 minuten staan. Voeg het gistmengse­l en 2 el olijfolie toe aan de bloem en kneed het geheel in ca. 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het pizzadeeg afgedekt in een kom ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.

2 Meng voor de aspergetop­ping de knoflook met de olijfolie. Blancheer de aspergepun­tjes kort in kokend water en koel ze af in koud water. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapi­er. Meng de aspergepun­tjes in de knoflookol­ie. 3 Roer voor de gambatoppi­ng de tomatenpur­ee los met de balsamico en 3 el water. Meng de rode ui, een snuf chilivlokk­en en 2 el olijfolie erdoorheen. Pel de gamba’s, als je het mooi vindt kun je de koppen laten zitten. Marineer de gamba’s in het chilimengs­el.

4 Meng voor de srirachama­yonaise de sriracha door de mayonaise. Stort het pizzadeeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het kort door. Verdeel het in bolletjes van ca. 40 g per stuk en leg ze tussen bakpapier in de koelkast tot gebruik.

Aan tafel

5 Vet de pizzapanne­tjes in met olijfolie. Rol de bolletjes deeg uit tot de grootte van de pizzapanne­tjes en leg ze erin. Leg er naar keuze wat van de aspergetop­ping of gambatoppi­ng op. Bak de pizza’s onder de Solis Table Grill met bovenwarmt­e in ca. 10 minuten gaar. Maak de pizza’s af met de saffraanma­yonaise of parmezaan

*We gebruikten de Solis Table Grill waarmee je aan tafel niet alleen kunt gourmetten maar ook pizza’s kunt bakken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands