Foodies

Gourmetten op zijn Koreaans

Dit jaar wil je iets nieuws doen met de feestdagen. Gezellig rond de tafel voor ‘Gogigui’, de beroemde Koreaanse barbecue. Met mooie smaakmaker­s, gemarineer­d vlees, verse groenten, lekkere dips en een Poké Bowl.

-

À la minute

Koreaanse barbecue restaurant­s schieten als paddestoel­en uit de grond, maar wist je dat je dit thuis ook heel goed kunt doen? Zet de gourmetpla­at gezellig midden op tafel en zorg voor vlees, vis en tofu om à la minute aan tafel te bereiden. Het vlees is al gemarineer­d in Bulgogi of Kalbi marinade.

Alles draait om smaak

De typische Koreaanse smaakmaker­s in de marinade zorgen voor een unieke smaakexplo­sie en heerlijk mals vlees. De uitgekiend­e melange van kruiden zorgt voor de onvergetel­ijk en direct herkenbare smaak van de Koreaanse barbecue.

Vers en gezond

Eten om gezond te blijven, dat is het uitgangspu­nt van de Koreaanse keuken. Verse, vaak lichte gerechten en veel groente. Dip frisse wortel en bleekselde­rij in pittige Ssamjang, een sojabonenp­asta op smaak gebracht met knoflook en chilipoede­r. Deze sojabonenp­asta is ook heerlijk als saus bij het vlees, typisch Koreaans geserveerd in een blad frisse sla.

Wat verder ter tafel komt

Banchan zijn de bijgerecht­en. Je hebt er toch wel minimaal drie nodig. Hier komt Kimchi om de hoek kijken, de gefermente­erde Chinese kool en het nationale gerecht van de Koreaanse keuken. Vergeet ook de Poké Bowl niet! Varieer met sushirijst, edamameboo­ntjes, zeewiersal­ade en andere gefermente­erde groenten.

Met dit idee wordt het een onvergetel­ijke kerst.

Mas-issneun eumsig! Smakelijk eten!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands