Foodies

Pandoro semifreddo

-

Bereidings­tijd: ca. 45 min. + wachttijd

Ingrediënt­en voor 12 personen

750 g pandoro* 200 g ricotta

1 tl vanille-extract 125 g suiker 4 eiwitten

350 ml slagroom 100 g pure chocolade gesmolten 25 g pistache gehakt

Voor de chocolade-semifreddo

3 el cacaopoede­r

3 el volle melk

50 g pure chocolade fijngehakt

Voor de ameretto-semifreddo

3 el amaretto een paar drupjes amandelext­ract 35 g amandelen gehakt

35 g sukade

1 Snijd met een kartelmes de bodem van de pandoro en bewaar voor later. Hol de pandoro uit met het kartelmes en laat een rand van ca. 1 cm zitten. Let erop dat je geen gaten in de cake maakt.

2 Verhit voor de chocolade-semifreddo het cacaopoede­r en de volle melk op middelhoog vuur. Breng aan de kook en roer tot een gladde cacaopasta. Haal de pan van het vuur en zet opzij.

3 Klop de ricotta, het vanille-extract en de helft van de suiker in een kom glad. Klop de eiwitten in een andere kom met een handmixer schuimig. Voeg de suiker toe en klop verder tot zachte pieken. Klop de slagroom in een andere kom tot zachte pieken. Voeg het ricottamen­gsel toe aan de slagroom en spatel erdoorheen. Spatel daarna het opgeklopte eiwit erdoorheen.

4 Verdeel het mengsel over 2 kommen. Roer door een kom de afgekoelde cacaopasta en de gehakte chocolade en door de andere kom voor de amaretto-semifreddo de amaretto, het amandelext­ract, de amandelen en de sukade.

5 Giet de amaretto-semifreddo in de uitgeholde pandoro, gevolgd door de chocolade-semifreddo. Zet de achtergeho­uden bodem weer terug op de pandoro. Laat de pandoro semifreddo ca. 6 uur opstijven in de vriezer.

6 Haal de pandoro semifreddo uit de vriezer. Draai de pandoro voorzichti­g om zodat de bodem weer onderop is. Verdeel de gesmolten chocolade eroverheen en bestrooi met de pistache. Laat de pandoro ca. 30 minuten een klein beetje ontdooien, snijd hem in plakken en serveer.

Per portie: ca. 622 kcal

11 g eiwit | 40 g vet | 50 g koolhydrat­en *Pandoro is een Italiaanse kerstcake. Zoek op internet of kijk rond de kerstdagen in de supermarkt waar je hem kunt vinden. Past een grote pandoro niet in je vriezer? Meestal zijn er ook mini pandoro’s te koop, die kun je op dezelfde manier vullen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands