Foodies

Chocolade-muntmousse

-

Bereidings­tijd: ca. 45 min. + wachttijd

Ingrediënt­en voor 6 personen Voor de wittechoco­lade-muntlagen

100 g witte chocolade fijngehakt 100 ml + extra slagroom

¾ tl pepermunte­xtract een paar druppels kleurstof eetbaar, groen

Voor de purechocol­ademousse

100 g pure chocolade (65-70%) gehakt 3 el volle melk

2 eieren gesplitst

60 g suiker

200 ml slagroom

1 Doe voor de wittechoco­lade-muntlagen de witte chocolade in een kom en 100 ml slagroom in een pan. Breng de room op middelhoog vuur aan de kook en giet hem over de chocolade samen met het pepermunte­xtract en de groene kleurstof. Roer het geheel glad en zet ca. 30 minuten opzij om af te laten koelen. 2 Smelt voor de purechocol­ademousse de chocolade au bain-marie (in een kom boven heet water). Haal de kom van het fornuis en roer de melk erdoorheen. Zet opzij om een beetje af te laten koelen.

3 Klop de eiwitten met een handmixer schuimig en voeg portiegewi­js de suiker toe. Klop verder tot zachte pieken. Klop in een andere kom de slagroom tot zachte pieken.

4 Roer het eigeel door de afgekoelde pure chocolade. Spatel de opgeklopte slagroom en de opgeklopte eiwitten erdoorheen.

5 Giet een beetje van het wittechoco­lademengse­l over de bodem van 6 glazen – ca. 200 ml per glas. Draai het glas even rond zodat de bodem goed bedekt is. Zet de glazen ca. 10 minuten in de vriezer om de chocolade op te stijven. Verdeel er per glas 2 el van de purechocol­ademousse overheen en zet de glazen voor 10 minuten terug in de vriezer. 6 Herhaal deze stappen tot de witte chocolade en de mousse op zijn. Laat de mousse, wanneer je klaar bent, een paar uur of het liefst een hele nacht opstijven in de koelkast. Serveer met een beetje slagroom naar wens.

Per portie: ca. 505 kcal

6 g eiwit | 41 g vet | 28 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands