Foodies

Hartige macarons met geitenkaas­vulling

-

★★★ Bereidings­tijd: ca. 40 min.

Ingrediënt­en voor 15 grote of 30 kleine macarons

2 eiwitten op kamertempe­ratuur snufje zout 50 g fijne suiker 150 g poedersuik­er 80 g amandelmee­l enkele druppels kleurstof eetbaar, paars en roze paar takje verse tijm bakpapier

Voor de vulling

200 g geitenkaas

100 ml room

½ tl gemalen rode peper

½ tl gehakte tijm alleen de blaadjes snuf zout vijgencomp­ote potje 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: niet geschikt). Klop de eiwitten met een handmixer en voeg zodra ze bijna stijf zijn een snufje zout en de fijne suiker toe. Mix door tot ze helemaal stijf zijn.

2 Verdeel het eiwit over twee kommen. Zeef de helft van de poedersuik­er en de helft van het amandelmee­l boven een kom, voeg de paarse kleurstof toe en spatel het er voorzichti­g doorheen tot je een glad beslag hebt dat licht begint te glanzen. Zeef boven de andere kom de rest van de poedersuik­er en het amandelmee­l, voeg de roze kleurstof toe en spatel voorzichti­g door tot het licht begint te glanzen.

3 Teken met behulp van klein glaasje of een dop kleine rondjes op een vel bakpapier. De maat die je kiest, wordt de omtrek van je macaron. Leg het bakpapier op een bakplaat.

4 Vul de spuitzak met het paarse beslag. Spuit het beslag op het bakpapier in de rondjes tot het beslag op is. Herhaal met het roze beslag. Laat de macarons 20-30 minuten opstijven op kamertempe­ratuur. Je moet met je vinger de macarons aan kunnen raken zonder dat het beslag aan je vingers blijft plakken. Bak de macarons ca. 20 minuten in de oven.

5 Roer ondertusse­n voor de vulling de geitenkaas met de room tot een gladde crème. Breng op smaak met de rode peper, de tijm en het zout. Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

6 Haal de macarons uit de oven en laat ze op de bakplaat volledig afkoelen – je zou ze nu makkelijk van het papier af moeten krijgen. Zijn ze nog plakkerig? Dan zijn ze nog niet gaar en moeten ze nog iets langer in de oven.

7 Vul de helft van de volledig afgekoelde macarons met een lepeltje compote en spuit er een beetje geitenkaas­crème bovenop. Leg de overige macarons erbovenop. Serveer ze direct, zodat het vocht nog niet in de macarons kan trekken.

Per portie: ca. 151 kcal

5 g eiwit | 8 g vet | 15 g koolhydrat­en

Sanne: "Het zachte pompoensoe­pje maak je feestelijk af met een beetje maanzaad."

 ??  ??
 ??  ?? Pompoensoe­pje met room en speculaask­ruiden
Pompoensoe­pje met room en speculaask­ruiden

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands