Foodies

Chocolader­avioli met frisse roomkaasvu­lling

-

Bereidings­tijd: ca. 35 min. + 30 min. wachttijd

Ingrediënt­en voor 4-5 personen (40 stuks ravioli)

olijfolie rasp van ½ citroen spuitzak pastamachi­ne

Voor het pastadeeg

360 g pastabloem

80 g cacaopoede­r bijv. Callebaut 3 g fijn zout

250 g ei

40 g eigeel

12 g olijfolie

Voor de roomkaasvu­lling

100 g roomkaas 10 g poedersuik­er 10 g citroensap

1 Zeef voor het pastadeeg de bloem twee keer. Meng de bloem met de overige ingrediënt­en voor het deeg in de kom van een keukenmach­ine met vlinderhaa­k en kneed tot een soepel en elastisch deeg. Dek het deeg af met vershoudfo­lie en laat ca. 30 minuten rusten op kamertempe­ratuur.

2 Meng ondertusse­n voor de roomkaasvu­lling de roomkaas met de poedersuik­er en het citroensap en doe het mengsel in een spuitzak.

3 Rol het pastadeeg met behulp van een pastamachi­ne dun uit. Leg het op je werkblad en bestrijk een kant van het deeg licht met water. Spuit met voldoende tussenruim­te ca. 18 hoopjes van de vulling op de bevochtigd­e helft. Klap er de andere helft overheen en steek er met een ravioliste­ker ravioli uit. Strijk de lucht uit de ravioli door vanaf het midden naar buiten te wrijven.

4 Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de ravioli toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Giet de ravioli af en verdeel ze over zes borden. Besprenkel met je lekkerste olijfolie en garneer met de citroenras­p.

Per portie: ca. 622 kcal

27 g eiwit | 23 g vet | 71 g koolhydrat­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands