Foodies

Spruitjesh­achee met gebakken ei

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 10 min.

Ingrediënt­en voor 4 personen

350 g pastinaken

1 tl mosterdpoe­der

1 el bloem zout en peper

2 el olie

1 tl honing

200 g spekreepje­s

100 g boter

2 uien dun gesneden

350 g gekookte spruitjes zie p. 47 100 g doperwten diepvries

4 eieren

½ tl chilivlokk­en

75 g roquefort verkruimel­d

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Schil de pastinaken en snijd ze in staa es. Kook ze ca. 5 minuten in kokend water, giet af en laat een paar minuten droogstome­n. Meng het mosterdpoe­der, de bloem, zout en peper en wentel de pastinaken erin. Doe 2 el olie in een braadslee en zet 5 minuten in de oven. Schep de pastinaken om in de olie zodat ze bedekt zijn en rooster ze ca. 30 minuten in de oven. Neem uit de oven en druppel de honing eroverheen.

2 Bak de spekreepje­s in een koekenpan knapperig. Schep ze uit het eigen vet en leg ze op een bord. Zet het vuur laag en voeg 50 g boter, de uien en een snuf zout toe aan het vet. Fruit de uien er in ca. 30 minuten heel zacht in. Zet het vuur hoger, voeg de spruitjes en de pastinaken toe en bak ze 10-15 minuten goudbruin.

3 Schenk kokend water over de doperwten. Laat 1 minuut staan, giet af en doe de doperwten in een kom. Voeg een snu e zout toe en kneus de doperwten lichtjes met een vork. Voeg de doperwten en de spekreepje­s toe aan het spruitjesm­engsel in de pan en verwarm het geheel al omscheppen­d. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.

4 Verhit 50 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur en breek de eieren erin. Bestrooi met de chilivlokk­en en bedruip 2-3 minuten met de boter tot de randjes van de spiegeleie­ren goudbruin zijn en. Meng voorzichti­g de roquefort door de spruitjesh­achee en serveer met de eieren.

Per portie: ca. 669 kcal

24 g eiwit | 51 g vet | 25 g koolhydrat­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands