Foodies

Bitterball­en van kerstrestj­es

-

★★

Bereidings­tijd: ca. 40 min. + wachttijd

Ingrediënt­en voor 6 personen

6 kruidnagel­s

1 ui gepeld

2 laurierbla­adjes 6 zwartepepe­rkorrels nootmuskaa­t

2 teentjes knoflook gepeld 400 ml volle melk

100 ml slagroom

150 g wit broodkruim

2 el boter zout en peper

200 g restjes rendang zie p. 151 50 g bloem

2 eieren geklutst

100 g panko olie om te frituren zeezoutvlo­kken

4 el cranberryc­onfituur 1 Steek de kruidnagel­s in de ui en doe hem in een pan met de laurierbla­adjes, de zwartepepe­rkorrels, een beetje geraspte nootmuskaa­t, de knoflook, de melk en de slagroom. Breng het zachtjes aan de kook. Neem van het vuur, doe een deksel op de pan en laat ca. 1 uur trekken. Giet daarna het melkmengse­l door een zeef in een andere pan. Voeg het broodkruim, de boter en zout en peper toe. Breng zachtjes aan de kook en kook ca. 20 minuten op laag vuur onder af en toe roeren tot een hele dikke saus. Schenk de saus in een kom, dek af en laat afkoelen. Roer de vulling door de saus, zet de kom afgedekt in de koelkast en laat de ragout een paar uur helemaal koud worden.

2 Zet 3 diepe borden klaar met de bloem, de eieren en de panko. Meng wat zout en peper door de bloem. Neem 1 volle el van de ragout en vorm er met vochtige handen een golfballet­je van. Wentel hem door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door de panko. Maak op dezelfde manier de overige bitterball­en.

3 Vul een pan voor niet meer dan 1/3 met olie en verhit tot 180°C. Frituur de bitterball­en in porties 2-3 minuten goudbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapi­er. Bestrooi met zeezoutvlo­kken en houd warm in de oven op lage temperatuu­r terwijl je de rest frituurt. Serveer de bitterball­en met de cranberryc­on tuur als dip.

Per portie: ca. 533 kcal

13 g eiwit | 33 g vet | 45 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands