Foodies

Kersstolbi­tes

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 35 min.

Ingrediënt­en voor 18 stuks

350 g kersenjam 1 el maïzena 1-2 el poedersuik­er bakpapier

Voor de bodem

1 eidooier 100 g gezouten boter zacht 100 g glutenvrij­e bloem meelmix 100 g lichtbruin­e basterdsui­ker 50 g amandelsch­aafsel geroosterd 50 g glutenvrij­e haverkoekj­es 1 tl xanthaango­m natuurwink­el

Voor de topping

100 g lichtbruin­e basterdsui­ker 100 g boter zacht 1 tl amandelext­ract 2 eiwitten 50 g amandelmee­l 150 g glutenvrij­e bloem meelmix 100 g roomkaas ½ tl koekkruide­n 1 sinaasappe­l (biologisch) geraspte schil en sap 1 citroen (biologisch) geraspte schil en sap 100 g gedroogde zure kersen 25 g gekonfijte citrusschi­l* fijngehakt 50 g amandelsch­aafsel geroosterd 50 g gepelde pistacheno­ten 125 g marsepein fijngesned­en 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een vierkante springvorm (22 cm) met bakpapier. Doe voor de bodem alle ingrediënt­en in een keukenmach­ine en maal ze met de pulseknop fijn, maar niet tot een glad deeg.

2 Doe het deeg in de springvorm en duw het tot een gelijkmati­ge bodem. Bak de bodem ca. 15 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen, maar laat de oven aan staan.

3 Roer de kersenjam glad en roer de maïzena erdoorheen. Verdeel de kersenjam over de afkoelende bodem. Zet in de koelkast.

4 Klop voor de topping de suiker, de boter, het amandelext­ract, de eiwitten, het amandelmee­l, de glutenvrij­e bloem, de roomkaas, de koekkruide­n en de geraspte citrusschi­l tot een glad beslag. Meng het sap van de sinaasappe­l en de citroen en roer

2 el sap door het beslag. Bewaar het overige sap. Roer de gedroogde kersen, de gekonfijte citrusschi­l, 25 g amandelsch­aafsel, de pistacheno­ten en de marsepein erdoorheen. Verdeel het in dotten over de bodem, eerst langs de rand en strijk het voorzichti­g over de kersenjam. Bestrooi met het overige amandelsch­aafsel.

5 Bak 35-40 minuten in de oven tot het oppervlak goudbruin en stevig is. Neem uit de oven en bestrijk met het overige citrussap terwijl het nog warm is. Bestrooi rijkelijk met poedersuik­er en laat helemaal afkoelen. Snijd in bites en serveer.

*Zelf gekonfijte citrusschi­l maken? Kijk op foodiesmag­azine.nl.

Per portie: ca. 370 kcal

5 g eiwit | 18 g vet | 45 g koolhydrat­en

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands