Foodies

Tacocups met gekruid gehakt

-

Susan: “Tex mex op z’n best: een krokant cupje, gevuld met pittig Mexicaans gehakt!”

Ingrediënt­en voor 10 stuks

1 pak filodeeg ontdooid

2 el gesmolten boter

300 g (bio)rundergeha­kt

1 zakje tacokruide­n, Santa Maria (28 g) + ½ van de aangegeven hoeveelhei­d water evt. tabasco

1 blikje mais 150 g

1 zakje geraspte kaas 150 g muffinblik

Om te serveren

zure room jalapeño guacemole

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Beboter een los vel filodeeg en snijd door de helft. Leg de delen die je hebt ingesmeerd met boter op elkaar en beboter de bovenkant. Weer halveren en op elkaar leggen en nog één keer met boter insmeren.

2 Leg de beboterde kant naar onder en vouw dit vierkantje in je muffinblik tot een bakje. Dat er aan de bovenkant deeg uitsteekt hoort. Bak alle cupjes 12-15 minuten in de oven, tot ze knapperig en goudbruin zijn.

3 Voor de vulling bak je het gehakt rul in een grote, droge koekenpan. Doe de tacokruide­n en de helft van de aangegeven hoeveelhei­d water bij het gehakt. Proef of je de smaak zo goed vindt. Voeg, indien gewenst, extra pit toe door bijvoorbee­ld wat tabasco erbij te doen. Doe dan de uitgelekte mais erbij. Giet het teveel aan vocht uit je gehaktmeng­sel, anders worden je krokante cupjes straks heel zompig.

4 Vul de cupjes met het gehaktmeng­sel en garneer met de geraspte kaas. Zet nog even terug in de oven, tot de kaas is gesmolten. Haal ze dan uit het blik en zet op een serveersch­aal. Maak ze niet te lang van tevoren, want door het gehaktmeng­sel wordt de bodem minder krokant.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands