Foodies

Pompoenpit­crackertje­s

-

Bereidings­tijd: 55 min. + 4 uur en 25 min. wachttijd

Ingrediënt­en voor 20 stuks

170 g + een beetje bloem liefst type 00 ½ tl zout

½ zakje droge gist ca. 4 g

½ tl suiker

30 ml + een beetje olijfolie een handje pompoenpit­ten grof gehakt grof zeezout bakpapier

1 Zeef 170 g bloem in een kom en meng het zout erdoorheen. Meng de gist met 80 ml lauw water en de suiker. Laat ca. 10 minuten staan tot het schuimig is. Voeg het gistmengse­l en 30 ml olijfolie toe aan de bloem en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel, elastisch deeg. Zet afgedekt ca. 4 uur in de koelkast.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Neem het deeg uit de kom en kneed het kort door. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ca. ½ cm dik. Heb je een pastamachi­ne? Gebruik die dan om het deeg nog gelijkmati­ger uit te rollen.

3 Maak het deeg heel licht vochtig met een kwastje met water. Strooi de pompoenpit­ten over de helft van het deeg en vouw de andere helft eroverheen. Zorg dat er geen grote luchtbelle­n onder het deeg zitten. Rol het deeg nu opnieuw uit tot een dikte van ½ cm. Gebruik de roller of de pastamachi­ne, alleen niet elke pastamachi­ne kan de pitjes goed aan.

4 Snijd de deegplak in elke gewenste vorm, driehoekje­s bijvoorbee­ld. Met een gekarteld pastawielt­je krijg je een mooie kartelrand aan de crackers. Leg de crackertje­s op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog ca. 15 minuten rusten.

5 Bestrijk de crackertje­s met wat olijfolie en strooi er wat grof zeezout overheen. Bak de crackertje­s in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven. Serveer bij de kaastaart.

Per stuk: ca. 50 kcal

1 g eiwit | 2 g vet | 6 g koolhydrat­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands