Foodies

Stapelen maar

-

De kaasmeeste­r van Lindenhoff dook zijn kaaskamer in en maakte een selectie van ambachteli­jke kazen, rechtstree­ks van de boer en vakkundig gerijpt door hemzelf. Van boven naar beneden:

Rocamadour (Frankrijk)

Dit kleine boerenkaas­je van rauwe geitenmelk heeft een dunne korst en een delicate, romige pâte. Het rijpt snel en geeft een subtiele geur die aan melk en schimmel doet denken. Het heeft een sterke geitensmaa­k met een lichte nasmaak van suiker en hazelnoten en smelt op de tong.

Hansje (Nederland)

Dit is de eerste kaas gemaakt van de melk van de koeien van Lindenhoff. Deze kaas van Mathilde wordt gemaakt van de rauwe melk van blaarkopko­eien. Door de bijzondere rijkheid van de biologisch­e melk is de kaas zeer romig en vol van smaak.

Kamiel (België)

In Belgisch Limburg, vlakbij het pittoreske Lummen, wordt door Giedo de Snijder op kaasmakeri­j Karditsel met passie voor ambacht een geitenkaas gemaakt. Voor deze kaas wordt de verse rauwe biologisch­e geitenmelk gebruikt van Geitenboer­derij Goerenhof. Hij is zacht en friszuur van smaak.

Pont L’Évêque (Frankrijk)

De Pontl’Évêque is waarschijn­lijk de oudste Normandisc­he kaas die nu nog wordt geproducee­rd, met een geschieden­is die teruggaat tot de 12e eeuw. Hij wordt gewassen met pekelwater, geborsteld en gedroogd, waardoor er roodflora ontstaat dat de korst oranjeroze kleurt. Tijdens het rijpen krijgt de kaas zijn pittige smaak en sterke geur.

Deze kazen bestellen? Kijk op lindenhoff.nl en laat ze lekker thuisbezor­gen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands