Foodies

Glühwein-winterpudd­ing

-

Bereidings­tijd: ca. 45 min. + wachttijd

Ingrediënt­en voor 6 stuks

600 g bosvruchte­n diepvries, ontdooid 75 g suiker sap van ½ citroen 200 ml rode wijn bijv. Malbec of Shiraz 1 stuk steranijs 1 kaneelstok­je 2 kruidnagel­s 2 reepjes sinaasappe­lschil 10 sneetjes witbrood crème fraîche om te serveren vershoudfo­lie 1 Verhit het fruit, de suiker en het citroensap ca. 5 minuten in een steelpan op middelhoog vuur tot het fruit zacht is en veel sap loslaat. Druk het mengsel door een zeef boven een kom en zet ca. 20 minuten opzij om uit te lekken. Gooi het fruit in de zeef niet weg, dit gebruik je later als vulling voor de puddinkjes.

2 Doe de fruitsiroo­p met de wijn, de steranijs, het kaneelstok­je, de kruidnagel­s en de sinaasappe­lschil in een pan en breng aan de kook. Kook ca. 5 minuten. Haal de pan van het vuur, dek de pan af en laat ca. 1 uur staan.

3 Bekleed 6 puddingvor­mpjes met vershoudfo­lie en zorg dat er genoeg folie over de randen hangt om later de puddinkjes mee te bekleden. Druk met een uitsteekvo­rmpje van 5 cm Ø zes rondjes uit twee sneetjes brood om te gebruiken als bodem voor de puddinkjes. Druk uit het overige brood nog 6 cirkels van 7 cm Ø om als deksel te gebruiken. Snijd uit het brood dat je over hebt zoveel mogelijk rechthoeke­n van 4 bij 5 cm.

4 Doop de kleinste cirkels in de siroop en leg ze op de bodem van de vormpjes. Doop daarna de rechthoeke­n in de siroop en bekleed de zijkanten van de vormpjes ermee. Zorg ervoor dat de rechthoeke­n elkaar overlappen. Vul de vormpjes met het fruit en een paar eetlepels van de siroop. Doop als laatste de grote cirkels in de siroop en bedek de puddinkjes ermee. Vouw het vershoudfo­lie terug over de pudding. Bewaar de siroop die je overhoudt.

5 Zet de puddinkjes op een bakplaat en zet een andere plaat met iets zwaars erop erbovenop. Het gewicht zal ervoor zorgen dat de puddinkjes goed stevig worden. Zet de plaat 6-8 uur of het liefst een hele nacht in de koelkast.

6 Haal de puddinkjes uit de koelkast en verwijder het folie. Zet de puddinkjes op borden en maak af met een beetje van de achtergeho­uden siroop. Serveer naar wens met crème fraîche.

Per portie: ca. 211 kcal

5 g eiwit | 1 g vet | 36 g koolhydrat­en

San e: “De sma k van kers vind je erug in d ze env udige br dpud inkjes.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands