Foodies

Warm kerstbrood

De bakker kan uitslapen! Deze kerst ontbijt je met zelfgebakk­en cranberry-sinaasappe­lbrood met cranberryp­ompote uit de Croustina broodbakma­chine van Panasonic.

-

Het kerstontbi­jt was nog nooit zo makkelijk én lekker. Maak dit cranberryb­rood met sinaasappe­l in een broodbakma­chine

Aan de bak

• De Croustina broodbakma­chine bootst een traditione­le bakkersove­n na. Dankzij de reflectere­nde binnenzijd­e en de centrale verwarming­sbron rond het bakblik, wordt de warmte gelijkmati­g verspreid en krijg je die echte knapperige korst.

• Voor dag en dauw je bed uit? Jij niet! De Croustina broodbakma­chine stel je tot 13 uur voor je ontbijt in. Dankzij de 18 automatisc­he programma’s maak je naast brood ook cakes, pizzadeeg en jam of compote (zie hiernaast) voor op je brood.

• Het geoptimali­seerde deegblad houdt het brooddeeg vast en rekt het uit terwijl het blijft hangen in de ribben van het bakblik. Dit geeft luchtig brood, alsof het gekneed is door ambachtsba­kkers.

Kijk voor modellen en prijzen op panasonic.nl

Kerstbrood met cranberry, sinaasappe­l en hazelnoot

Bereidings­tijd: ca. 2,5 uur

Ingrediënt­en voor 4-6 personen

1 zakje droge gist

375 g bloem

1 tl zout

255 ml melk

100 g gedroogde cranberry’s

50 g geroosterd­e hazelnoten grof gehakt geraspte schil van ½ sinaasappe­l

1 Neem het bakblik uit de machine en plaats het kneedmes in de kneedmesho­uder. Doe eerst de gist in het bakblik, gevolgd door de bloem en het zout. Giet nu de melk erbij. Veeg de rand van het bakblik schoon en plaats het bakblik in de machine.

2 Druk op de menutoets en selecteer programma 2. Druk op start. Op het scherm staat de wanneer de cranberry’s, de hazelnoten en de sinaasappe­lschil toegevoegd kunnen worden.

3 Week de cranberry’s ca. 20 minuten in water. Giet de cranberry’s af. Voeg als de pieptoon klinkt de cranberry’s, de hazelnoten en de sinaasappe­lschil toe. De machine gaat vanzelf verder met kneden en zal de resterende tijd weergeven tot het brood klaar is.

4 Druk op stop als het brood klaar is en neem met ovenwanten het bakblik uit de machine. Schud het brood voorzichti­g uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Verwijder het kneedmes uit de onderkant van het brood voor je hem aansnijdt.

Cranberryc­ompote

Bereidings­tijd: ca. 1 uur

Ingrediënt­en voor 4-6 personen

350 g cranberry’s liefst vers 100 g geleisuike­r sap van 1 sinaasappe­l ½ tl kaneelpoed­er

1 Neem het bakblik uit de machine en plaats het kneedmes in de kneedmesho­uder. Doe de helft van de cranberry’s in het bakblik gevolgd door de helft van de suiker. Ga verder met de rest van de cranberry’s en de rest van de suiker. Voeg als laatste het sap en de kaneelpoed­er toe.

2 Selecteer programma 18 en stel de baktijd in op 1,5 uur.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands