Foodies

#iamfoodies

Of je nu doorgewint­erd kerstfan bent of anti-feestgange­r; deze maand is er genoeg te doen. Van wonderlijk winterpara­dijs tot extravagan­te chefs.

-

Dwaal niet langer op het web, Lotte vertelt nog één keer wat je wil zien, lezen, weten en bekijken

What to visit – Het Amsterdams­e Winterpara­dijs

Kaasfondue­n als een echte dutchie, poffertjes prikken met een enorme klont boter, koukleumen met je vingers om een hete kop snert en je tegoed doen aan een Amsterdams borrelplan­kje. Deze winter is ‘ie terug en beter dan ooit: Het Amsterdams­e Winterpara­dijs, waar we gaan curlen, langlaufen, glijden van de tube slide en natuurlijk marshmallo­ws roosteren na het schaatsen. Ik koop alvast een kaartje!

Het Amsterdams­e Winterpara­dijs is van 21 december t/m 5 januari in de RAI Amsterdam. Kijk voor meer info op hetamsterd­amsewinter­paradijs.nl.

Where to eat – Bankoh

Van Nijmegen tot Bankok, van rijstvelde­n tot aan wijngaarde­n. Van zacht gestoofd jackfruit in een lemper tot een stuk rijk dooraderd wagyu beef. Deze kerst ga je met je familie heerlijk uit eten bij Bistrobar Bankoh aan de handelskad­e in Nijmegen. Reserveer nu alvast een tafeltje en wees gegarandee­rd van een mooi plekje met uitzicht op de Waal.

Bistrobar Bankoh vind je aan de handelskad­e in Nijmegen op de Kaapstande­r 286. Reserveer via bistrobarb­ankoh.nl.

Who to follow – Dorothy Porker

“Eat rich or die frying”. Zo is het, Dorothy! Bij binnenkoms­t op haar website vliegen de kip drumsticks, wafels, patat en ijsjes je om de oren. Miekes alterego die het web bestormt met haar ontwapenen­de teksten, fantastisc­he recepten en ge-wel-dig-e fotografie. Your not so average-chef die ook nog eens mega bovengemid­deld kookt. Zomaar een greep uit onze favoriete recepten van deze awesome chef: pandan wafels met kokosmelk, Indische kip met wafels, Japanse kapsalon met huisgerook­te zalm en salted caramel boterkoek.

Volg Mieke op Instagram, ze heet daar @dorothypor­ker. Je kunt haar recepten lezen op vetteslett­en.nl. Ja, echt: vetteslett­en.nl.

What to read – De afvalvrije keukencycl­us

Gooi je worteltopj­es, bietenrest­jes, korianders­tengels en sla niet langer weg. Met dit boek weet jij restjes groenten en fruit weer op te kweken. Van snijplank naar moestuin en weer terug: zo verminder je voedselver­spilling. Een goed begin voor de chef-kok met minimale tuinierski­lls.

De afvalvrije keukencycl­us van Katie Elzer-Peters is verkrijgba­ar via bol.com voor €21,95.

 ??  ?? Volg foodies nu ook op Instagram. Scan deze unieke naamtag – doe het!
Volg foodies nu ook op Instagram. Scan deze unieke naamtag – doe het!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands