Foodies

Kookboeken

De leukste kookboeken voor onder de boom, al heb je ze liever al iets eerder zodat je er voor je drie/ vier/vijf*-gangen kerstmenu ook nog iets aan hebt.

- *doorhalen wat niet van toepassing is

Wij weten wel waar jouw ‘dertiende maand’ aan op gaat: deze boeken vragen om een plekje in je kast

Vegan bacon

Meestal is de uitdaging: wat kook ik voor mijn vegan gasten? Maar Gaz Oakley stelde zich als vegan juist de vraag: wat kook ik voor mijn niet-vegan gasten en hoe zorg ik ervoor dat ze absoluut niet het gevoel hebben dat ze iets missen? Met dat doel in z’n achterhoof­d ontwikkeld­e hij talloze vegan recepten. Van zelfgemaak­te vegan bacon, tot vegan kalkoen en vegan rundvlees tot groentecre­aties als kazige prei en ingepakte worteltjes.

Gaz Oakley. Vegan Party. Karakter Uitgevers. 176 pagina’s. Prijs: 19,99 euro.

Bite-size friandises

Draait jouw hele kerstdiner om het zoete spektakels­tuk op het einde? Dan mag je dit boek van chef-patissier Jurgen Koens niet missen. Verbluf je familie met de mooiste chocoladec­reaties zoals chocolade met mandarijn en kardemom of met rabarber en paprika. Het hoeft overigens geen grote taart te zijn, het is ook leuk om een keer voor kleine friandises te kiezen of zoete brunchbroo­djes.

Jurken Koens. Copy Pastry. Uitgeverij Forte Culinair. 240 pagina’s. Prijs: 32,50 euro.

Écht goede kalkoen

Kijk, het liefst zouden we Donna natuurlijk gewoon privé inhuren om bij ons thuis te komen koken met kerst. Dan heb je gegarandee­rd een menu om u tegen te zeggen. Helaas gaat dat niet lukken, maar optie B is ook een hele goede. Haal haar nieuwe kerstkookb­oek in huis en leer écht goede kalkoen uit de oven te maken, leer de kneepjes van luchtige meringues en ga vol vertrouwen de kerst tegemoet.

Donna Hay. Kerst – het kookboek. Uitgeverij Spectrum. 240 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.

Yv n e: “Onmisba r d ze kers : e n gverblinde­nd oe je van Jurgen Koens.”

Taart how-to’s

De eerste taart waar de jonge Hans Spitsbaard ooit van smulde was... een hartige vistaart. Niet echt iets dat je verwacht bij een tweejarige! Met zijn liefde voor zoet kwam het allemaal goed. Inmiddels heeft Hans iedere taart wel een keer gemaakt – van slagroom tot red velvet. In deze bijbel brengt hij je de how-to’s van het bakken bij en zet hij je aan het werk met maar liefst 160 zoete taarten voor iedere gelegenhei­d.

Hans Spitsbaard. Taartbijbe­l. Uitgeverij Carrera. 464 pagina’s. Prijs: 31,99 euro.

Snel aan tafel

Uren in de keuken staan om iets lekkers te maken voor het kerstdiner vind jij waarschijn­lijk fantastisc­h, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. Voor die mensen heb jij een leuke oplossing. De gerechten uit dit boek staan snel op tafel, zonder in te boeten aan luxe of lekker. Voor blini’s met kaviaar, salade met garnalen en lychees en ossenstaar­t in een jasje en toch de makkelijks­te kerst ooit.

Jean-Francois Mallet. Het allermakke­lijkste Kerstkookb­oek ter wereld. Kosmos Uitgevers. Prijs: 17,50 euro.

Emil: “vier s ap en, zes ingrediën en en je mak elijks ekers i .”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands