Foodies

Huevas à la Flamenga Zigeunerei­eren

-

★ Bereidings­tijd: ca. 25 min.

Mascha: “Een traditie die we al jaren in stand houden is het kijken naar Saturday Kitchen op zaterdagoc­htend op de bbc. De eerste jaren werd het gepresente­erd door James Martin. Hij was een fijne en pretentiel­oze kok die de ingewikkel­dste gerechten in elkaar kon draaien terwijl hij ook nog eens live op heel empathisch­e wijze gasten in de studio interviewd­e. Het was even slikken toen hij stopte als presentato­r en we missen hem nog steeds een beetje, maar het programma blijft inspireren. Onze laatste ontdekking: huevos à la flamenga.”

Ingrediënt­en voor 4 personen

130 g zachte chorizo in stukjes gesneden

1 ui gesnipperd

1 teentje knoflook geperst

2 tl wittewijna­zijn

400 g tomatenblo­kjes snuf gerookt paprikapoe­der blik limabonen (400 g) zout en peper

4 eieren handje geraspte kaas pittig

1 el plantaardi­ge olie

100 g parmaham

½ bosje basilicum grofgesned­en stevig brood 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een braadpan of grote koekenpan en bak hierin de chorizo. Voeg na een minuut de ui en de knoflook toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.

2 Schenk de azijn erbij en roer even goed om, voeg dan de tomatenblo­kjes, de paprikapoe­der en de limabonen toe. Breng op smaak met peper en zout en schep het mengsel in een lage ovenschaal. Maak vier holletjes en breek hierin de eieren, bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en zet in de oven. Laat de eieren in 15 minuten gaar worden.

3 Verhit ondertusse­n in een koekenpan de olie en bak hierin de parmaham krokant, laat even uitlekken op keukenpapi­er. Haal de schaal uit de oven en kruimel de parmaham gelijkmati­g over de eieren. Strooi de basilicum erover en serveer het gerecht met stevig brood.

Mascha: “De zigeunerei­eren zagen we voor het eerst bij Saturday Kitchen op BBC.”

 ??  ?? Zigeunerei­eren
Zigeunerei­eren

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands