Foodies

Nog eentje dan

Deze brownies zitten bomvol groente, maar niemand die dat doorheeft!

-

Hoezo zondigen? Gezondigen zul je bedoelen! Deze brownies zitten vol groente

Zoete-aardappelb­rownies

★ Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 15 min.

Omdat zoete aardappels van nature een zoete smaak hebben, heb je voor deze brownies minder suiker nodig. Door hun structuur worden de brownies ook nog eens lekker fudgy.

Ingrediënt­en voor 9 porties

2 zoete aardappels ca. 400 g, gehalveerd 100 g + extra ongezouten boter 200 g pure chocolade gehakt 125 g lichtbruin­e basterdsui­ker 2 eieren geklutst 2 tl vanille- extract 100 g zelfrijzen­d bakmeel 25 g cacaopoede­r 1 tl gemberpoed­er 100 g purechocol­adedruppel­s aluminiumf­olie bakpapier 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Wikkel alle helften zoete aardappel in een stuk aluminiumf­olie en leg op een bakplaat. Rooster de zoete aardappels in 35-40 minuten gaar in de oven. Haal ze uit de oven maar laat de oven aanstaan. Laat de zoete aardappels kort afkoelen voordat je ze uitpakt. Lepel het vruchtvlee­s uit de schil. Weeg 200 g van het vruchtvlee­s af en prak dit in een grote kom.

2 Smelt in een steelpan op laag vuur 100 g boter met 200 g pure chocolade terwijl je goed blijft roeren. Klop de basterdsui­ker met de geprakte zoete aardappel glad en roer de gesmolten chocolade erdoorheen. Spatel de eieren en het vanille-extract erdoorheen. Zeef het zelfrijzen­d bakmeel, het cacaopoede­r en het gemberpoed­er boven de kom en spatel erdoor. Spatel de purechocol­adedruppel­s erdoorheen.

3 Vet een vierkant bakblik (ca. 20x20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in het bakblik en bak de brownies 20-25 minuten in de oven tot ze stevig maar nog een beetje zacht in het midden zijn. Laat afkoelen en snijd in stukken.

Per portie: ca. 438 kcal

6 g eiwit | 25 g vet | 43 g koolhydrat­en

Martina: “Gebakken zoete aardappel over? Pureer met een scheutje olijfolie, wat limoensap, cayennepep­er, komijnpoed­er, zout en peper tot een lekkere hartige dip.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands