Foodies

Kookboeken

Zet je zonnebril maar op want de gerechten uit deze boeken stralen keihard van je bord.

-

Meesterl k barbecueën of een retourtje Azië vanuit eigen huis? Het is weer moeil k kiezen deze maand

Willem: “Met dit complete BBQ boek heeft Julius Jaspers zich weer overtroffe­n.”

De keuken van ver

Deze zomer is hét moment om de keuken van ver naar huis te halen. Ontdek nieuwe ingrediënt­en, nieuwe bereidings­w zen en nieuwe smaken. Koop je producten b de toko en duik de keuken in voor vegetarisc­he wontonsoep, chili-tofu ramen, paddenstoe­lencurry en dandan-noedels. Gerechten die je in China op straat koopt, maar die in je eigen achtertuin minstens zo lekker smaken.

Kwoklyn Wan. Chinese Takeaway veggie. Uitgever Good Cook. Pr s: 20,95.

Nóg beter

Na het versch nen van de BBQ b bel van Julius Jaspers dachten we dat er nooit een completer boek dan dat zou komen. Tot nu. De opvolger – of misschien wel de betere versie van – de BBQ b bel is verschenen en heet Het complete BBQ boek. Van kip, rund, vis, schelp- en schaaldier­en tot groente en van rubs tot sauzen. En goed nieuws voor de zoetekauwe­n: zelfs toetjes van de gril komen aan bod. Julius heeft zichzelf weer overtroffe­n.

Julius Jaspers. Het complete BBQ boek. Uitgever Carrera Culinair. Pr s: 25,00 euro.

Uit de Elzas

Zestig jaar geleden opende de opa van Gérard op een prachtige plek in de Elzas het inmiddels bekende hotel-restaurant Julien Fouday. Als klein jongetje liep Gérard rond in het restaurant en nam h alles als een spons in zich op. Inmiddels kent h de Elzas op z n duimpje en weet Gérard als geen ander waar je de beste streekprod­ucten vindt en hoe je de lekkerste gerechten uit de streek klaarmaakt. Je leest alle tips in z n nieuwe boek.

Gérard Goetz. Elzas. Uitgever Karakter. Pr s: 35,00 euro.

Brood uit de pan

Steek je hand op als j de afgelopen weken ook zelf brood hebt gebakken! W doen dat het liefst met het boek Brood uit de pan. Bloem, gist, zout, water, een oven en een pan; dat is alles wat je nodig hebt. Door het brood te bakken in een pan, creëer je een knapperige korst terw l de kern lekker luchtig bl ft. Volg de basis en ga dan experiment­eren met smaken zoals cider, gedroogde appels of paarse wortels.

Ilona Chovancova. Brood uit de pan. Uitgever Becht. Pr s: 19,99 euro.

Thais

Meer lekkers uit Azië vind je in het nieuwe boek van Tove Nilsson. In zo’n 70 recepten slaagt h erin de lezer kennis te laten maken met hetgeen waar de Thaise keuken om draait: balans. Nergens anders ter wereld is de samenhang tussen zoet, zuur, pittig en zout zo goed als in Thailand. W kunnen niet wachten om onze v zel los te laten op een heerl ke pittige currypasta en af te koelen met een van Tove’s toetjes.

Tove Nilsson. Thai. Uitgeverij Good Cook. Pr s: 20,95.

Het vakantiege­voel

Het eerste wat we dachten toen we dit kookboek opensloege­n was: zomer. Wat het weer in Nederland ook gaat doen, als je kookt uit dit boek heb je alt d het vakantiege­voel te pakken. Maak als eerste de bekende Antilliaan­se gerechten zoals – onze all time favourite – bakbanaan, kousenband en Johnny Cakes en ga dan verder met de zonnige smaken van piña colada en mangochees­ecake. Beeld je een hagelwit strand met azuurblauw­e zee erb in en het plaatje is compleet.

Yvonne: “Nergens anders ter wereld is de balans van zoet, zuur, pittig en zout zo goed als in Thailand.”

Sanne: “Brood bakken als een echte bakker? Met dit boek lukt het je.”

Helmi Smeulders. Het Caribisch kookboek. Uitgever Nieuw Amsterdam.

Pr s: 21,99 euro.

K k voor de recepten van deze foto’s op foodiesmag­azine.nl.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands