Foodies

Foodnotes

Als redactie z n we dagel ks bezig om de lekkerste recepten, mooie verhalen, nieuwe kookboeken en verrassend­e goodies voor je te verzamelen. K k met ons mee!

-

Deze zomer verspil je niks! Lees hoe je kruiden het langst bewaart en hoe je van restjes iets nieuws kweekt

Roxanne:

“’Sorry, ik ben iets later. M n blender is overleden door een bevroren aardbei’, appte ik begin dit jaar naar m n beste vriend. H was niet eens verbaasd, want iedereen weet dat ik gewoon echt niet zonder kan. B m staat er iedere dag wel een ‘hipster’ smoothiebo­wl (zoals Willem ze alt d noemt) op het menu. Of, zoals nu, het heerl ke watermeloe­nsapje van p. 73.”

Sanne:

“Deze lente ging ik voor het eerst van start met een echte moestuin. Ik wilde weleens meer dan tomaten- en aardbeienp­lantjes in een pot en een rabarber midden in m n kruidenper­kje. Weg met de oprit. Voor de herfst droom ik vast over pompoenen van formaatje skippybal. In de tussent d red ik snel de laatste aalbesjes van de vogels voor de minigalett­es met aalbessen (p. 57).”

Mar ina:

“Groene vingers betekent groen op het bord. Nu m n rozemar n, citroenmel­isse, munt, majoraan, basilicum, lavas en andere kruiden volop aan het groeien z n, gaat er geen dag voorb zonder een rondje oogsten in m n tuin. M n favoriete kruid wordt zowel geliefd als gehaat: de koriander. Hoe je er ook over denkt, h is toch een must in de kruidige Indiase gerechten (p. 88-96).”

Yvonne:

“M n vriendin Aniek en ik appen elkaar b na dagel ks wat we eten. ‘Zo zo, restaurant­waardig!’ Of ‘Hm, klinkt lekkerder dan het eruitziet’, kr g ik wisselend terug. Ik was dan ook benieuwd wat ze vond van de courgettes­alade van p. 39. Ik hoefde haar deze keer niet te appen, want we aten ‘m lekker samen op m n balkon. En wat denk je? Restaurant­waardig natuurl k!”

Willem:

“’s Ochtends geef ik eerst de kon nen wat brokjes. Daarna loop ik naar achteren in de tuin (het is niet ver, hoor) en k k ik even b ‘de plantjes’. Bieslook, bonen, knoflook, salie, druiven, koriander, tomaat, courgette, chilipeper… dat l kt heel wat zo. Wat je uiteindel k daadwerkel k opeet bepaalt de natuur (lees: de slakken en rupsen), maar het proces alleen al is heerl k. De tomaten-fetasalade (p. 86) is al gauw drie keer zo lekker met tomaten uit eigen tuin.”

 ??  ?? Volg foodies nu ook op Facebook, Pinterest en Instagram
Volg foodies nu ook op Facebook, Pinterest en Instagram

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands