Foodies

De vulling

-

Jutri: “Ik gebruik graag santen in mijn vulling voor de stevigheid. Ik kwam erachter dat als je alleen plantaardi­ge melk en kokosolie gebruikt en je haalt je taart uit de vriezer, dat hij dan na een uurtje wat structuur kan verliezen. Als je santen toevoegt, en dat hoeft maar een klein beetje te zijn, dan blijft het geheel steviger.” Soumia: “Hoe langer je de cashewnote­n laat weken, hoe romiger ze worden, merkte ik bij het testen. Dus als je de tijd hebt, dan kun je ze een hele nacht in water laten staan. Omdat de cheesecake ook nog zes uur in de vriezer moet, snap ik het als je ervoor kiest om het niet te doen. Dan kun je ze ook korter laten weken in warm water, dat werkt ook heel goed. Als je voor een nog stevigere structuur wilt gaan, kun je agar agar toevoegen. Dat is de plantaardi­ge vervanger van gelatine. Week de agar agar - in tegenstell­ing tot gelatine - wel in koud water, anders krijg je allemaal klontjes.”

Jutri: “Als je geen kokossmaak aan je taart wil geven, dan kun je ook geurloze kokosolie gebruiken. Maar in deze taart vind ik die kokossmaak juist heel goed passen, die gaat ontzettend goed samen met het zoete van de kersen.”

Soumia: “Ik gebruik zowel ahornsiroo­p als suiker in de vulling. Ik probeerde echt de traditione­le smaak van cheesecake na te bootsen en bij alleen ahornsiroo­p kreeg ik niet de zoete smaak die ik wenste. Met 2 el suiker ben je er al!”

Jutri: “Ik kies voor rijststroo­p vanwege de smaak – hij is heel neutraal – maar ook vanwege de kleur. Als je bijvoorbee­ld maple syrup toevoegt, wat een karamelach­tige smaak en kleur heeft, kan het je taart donkerder kleuren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands