Foodies

Culistad Hamburg

-

Hamburg telt meer Michelinst­errenresta­urants dan ooit en groeit als hotspot voor jonge, creatieve horecaonde­rnemers. Steeds meer restaurant­s en cafés koken regionaal en volgens het seizoen en hebben duurzaamhe­id hoog in het vaandel. Tijd om dit culinaire centrum van Duitsland te ontdekken! Brücke 10

Hamburg vanaf het water bekijken? Stap bij St. Pauli Landungsbr­ücken op de veerboot, maar niet met een lege maag! Haal een broodje vis bij Brücke 10. Van haring tot krab en makreel: hier vind je de lekkerste dagverse vis.

Brücke 10, 20359 Hamburg. www.bruecke10.com

Krameramts­stuben

Voor de traditione­le Duitse keuken schuif je aan tafel bij Krameramts­stuben. Dit restaurant naast de barokke kerk van St. Michaelis, was oorspronke­lijk een woonhuis voor kruidenier­sweduwen. Vandaag ademt het restaurant nog steeds geschieden­is en geniet je er van klassieke Duitse en Hamburgse gerechten zoals lapskaus en pannfish.

Krayenkamp 10, 20459 Hamburg. www.krameramts­stuben.de

Haebel

Dit restaurant in bistro-stijl serveert verfijnde gerechten met een sterke focus op de regionale keuken. De keuken is een mix van Scandinavi­sch en Frans en je vindt er zowel mosselen en oesters als een stevige cordon bleu. Restaurant Haebel opent in september dit jaar weer haar deuren.

Paul-Roosen-Str. 31, 22767 Hamburg. www.haebel.hamburg

Altes Mädchen

Proosten op een geslaagd weekend Hamburg doe je in de hippe wijk Schanzenvi­ertel. Bij Altes Mädchen vind je 30 ambachteli­jke bieren en meer dan 70 flessenbie­ren van internatio­nale brouwerije­n. Laat je adviseren door de biersommel­iers over de beste hap bij dat lekkere bier van de tap.

Lagerstraß­e 28b, 20357 Hamburg. www.altes-maedchen.com

Haerlin

Het met twee Michelinst­erren bekroonde restaurant Haerlin is inmiddels tot ver buiten de grenzen van Hamburg bekend bij foodies. Het team met chefkok Christoph Rüffer aan het roer serveert culinair vuurwerk met creatief gecombinee­rde smaken en verrassend­e texturen in seizoensge­bonden menu’s.

Neuer Jungfernst­ieg 9-14, 20345 Hamburg. www.restaurant-haerlin.de

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands