Foodies

Vegan koKen

Wie het vlees wil laten staan, heeft nog genoeg andere opties. W duiken in de wereld van seitan, tofu, tempeh en jackfruit en laten zien hoe je deze vleesverva­ngers lekker klaarmaakt.

-

Hoe we een speklapje lekker krokant bakken weten de meeste mensen wel, maar hoe we tofu knapperig krijgen is minder bekend. En van pulled pork hebben we gehoord, maar pulled jackfruit? Hoogste tijd om de vleesverva­ngers tofu, tempeh, seitan en jackfruit in de spotlights te zetten en af te rekenen met het imago dat het saai zou zijn. Een stukje vlees zonder marinade of saus, daar is toch ook niks aan?

Voor de vleesverva­ngers geldt dat ze vallen of staan met goede smaakmaker­s. Een lekkere marinade of een goede saus. Maar speel ook eens met de structuur: maal je tofu fijn voor vegan roomkaas of maak een burger van seitan. Lekker met vegan mayonaise erbij!

Naast de beste bereidings­wijzen voor vleesverva­ngers, vertellen we ook welke smaakmaker­s iedereen die vegan eet in de kast zou moeten hebben. Runden varkensvle­es hebben van nature vaak de vijfde smaak umami, een smaak die hartige en zoete tonen versterkt. Het zorgt voor een diepere smaakbelev­ing en daarom zijn we er ook zo gek op! Het is een van de redenen waarom veel mensen moeilijk afscheid kunnen nemen van hun stukje vlees. Gelukkig zijn er genoeg alternatie­ven waar je de vijfde smaak kunt vinden. En net als vlees, zijn er ook voor kaas en dat eitje op zondagmorg­en hele goede vegan opties. Een plantaardi­g eetpatroon is allesbehal­ve eentonig als je de juiste smaken en ingrediënt­en maar weet te vinden. Wij helpen je op weg.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands