Foodies

Tofu met spinazie-curry

-

★★ Bereidings­t d: ca. 25 minuten

Ingrediënt­en voor 2-3 personen

250 g stevige tofu

1 el maïzena

4 el olie

1 ui in partjes

2 teentjes knoflook f ngesnipper­d

1 stukje gember ca. 2 cm, geschild en geraspt 1 tl madras- currypoede­r

200 ml kokosmelk

300 g spinazie gewassen

2 el sojasaus

1 el chiu chow chili- olie

1 Snijd de tofu in dikke plakken en leg ze tussen keukenpapi­er. Druk er zachtjes op om zoveel mogelijk vocht uit de tofu te persen zonder dat je hem kapot drukt.

2 Snijd de plakken tofu in blokjes of vierkante plakken van ca. 1 cm dik. Wentel ze voorzichti­g in de maïzena en klop de overtollig­e maïzena eraf. Verhit 3 el olie in een pan en bak er de tofu in 6-7 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant in.

3 Verhit ondertusse­n in een andere pan 1 el olie en fruit er de ui, de knoflook, de gember en het currypoede­r ca. 2 minuten in. Blus af met de kokosmelk. Voeg de spinazie toe en verwarm het geheel tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met wat sojasaus. Schep de tofu uit de pan en meng hem met de curry. Verdeel het geheel over borden of kommen en sprenkel er de chili-olie overheen.

Per portie (2): ca. 763 kcal

25 g eiwit | 63 g vet | 18 g koolhydrat­en

Veggie stir-fry met tempeh

★ Bereidings­t d: ca. 20 min.

Ingrediënt­en voor 2 personen

100-150 g (rijst)noedels 1-2 el zonnebloem- of kokosolie 2 teentjes knoflook in dunne plakjes 1 stuk gember van ca. 5 cm geschild en f ngehakt 5 bosuitjes in ringen van ca. 3 cm 200 g broccolini in de lengte doormidden gesneden 200 g peultjes 1 kleine krop paksoi in stukken van ca. 3 cm 175 g tempeh* in blokjes 50 ml rijstazijn 20 ml Japanse sojasaus 1 el rijststroop 2 el sesamolie snuf peper 2 el geroosterd sesamzaad 1 Kook de (rijst)noedels volgens de instructie­s op de verpakking. Verhit ondertusse­n de olie op hoog vuur in een wok of diepe koekenpan en bak er de knoflook, de gember, de bosui, de broccolini, de peultjes, de paksoi en de tempeh 3-4 minuten in tot de tempeh goudbruin kleurt en de groenten zachter zijn.

Blus het geheel af met de rijstazijn en schenk er de Japanse sojasaus, de rijststroop en de sesamolie bij. Breng het geheel op smaak met peper en bak nog ca. 2 minuten verder. Serveer met de noedels en garneer met sesamzaad.

Per portie: ca. 816 kcal

21 g eiwit | 40 g vet | 86 g koolhydrat­en

*Gebruik je zelfgemaak­te tempeh van p. 30 of de Aziatische tempeh van BUMI. Deze tempeh vind je bij de Ekoplaza of Marqt winkels.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands