Foodies

Funky green salade

-

★ Bereidings­tijd: ca. 20 min.

Ingrediënt­en voor 4- 6 personen

100 g tuinbonen

250 g doperwten

1 el boter

2 dikke plakken zuurdesemb­rood in blokjes zout

200 g babyspinaz­ie evt. bieslookbl­oemen

Voor de dressing

3 el tahin* sesampasta sap van 1 citroen sap van 1 limoen

3 el extra vierge olijfolie

1 el appelcider­azijn

1 el honing

½ tl gemalen koriander

1 grote bos koriander ca. 50 g, alleen de blaadjes en dunne steeltjes zout en peper stukje verse gember ca. 3 cm, geschild en geraspt ½ bosje bieslook ca. 15 g, fijngesned­en

1 Doe alle ingrediënt­en voor de dressing behalve de bieslook in een keukenmach­ine en maal tot een pesto-achtige saus. Roer de bieslook erdoorheen en proef of er nog zout bij moet.

2 Breng een grote pan met ruim water aan de kook en blancheer de tuinbonen en doperwten er ca. 3 minuten in. Giet af, spoel direct onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Je kunt nu de tuinbonen eventueel dubbeldopp­en door het buitenste vliesje te verwijdere­n. Verhit de boter in een koekenpan en bak er het zuurdesemb­rood goudbruin en krokant in. Laat uitlekken op keukenpapi­er en bestrooi met wat zout.

3 Meng de tuinbonen, doperwten en spinazie met enkele lepels van de dressing. Meng voorzichti­g door elkaar en verdeel over borden. Maak af met de croutons en eventueel bieslookbl­oemen. Geef er de rest van de dressing en extra brood bij om in de dressing te dippen.

Per portie (4): ca. 362 kcal

12 g eiwit | 23 g vet | 21 g koolhydrat­en

*Het verschilt nogal hoe stevig tahin is. Voeg eventueel wat water toe als de dressing te dik is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands