Foodies

Romige kipcurry

-

★★

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 10 min. + 3-12 uur wachttijd

Deze curry uit Oost-India is rijkaan smaak en toch lekker licht. De yoghurt maakt de curry heerlijkro­mig zonder dat het geheel te vet wordt.

Ingrediënt­en voor 4 personen

4 kipfilets gehalveerd

3 el olie

5 groene kardemompe­ulen gekneusd

½ kaneelstok­je

1 ui gesnipperd

1 tl knoflookpa­sta*

1 tl gemberpast­a*

1 el gemalen koriander

1 tl komijnpoed­er

100 g Griekse yoghurt

1 rode peper zaadlijst verwijderd, fijngesned­en ½ tl garam masala een handje verse koriander alleen de blaadjes, fijngehakt

Voor de marinade

½ tl knoflookpa­sta* ½ tl gemberpast­a* 1 el Griekse yoghurt ½ tl kurkuma

1 Meng de kip met de ingrediënt­en voor de marinade. Laat ca. 3 uur maar het liefst een hele nacht staan marineren in de koelkast.

2 Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kardemompe­ulen en het kaneelstok­je toe en bak een paar seconden. Voeg de ui toe en bak ca. 15 minuten. Roer de ui regelmatig door zodat hij gelijkmati­g bruin kleurt.

3 Voeg de knoflookpa­sta en de gemberpast­a toe en bak ca. 1 minuut mee. Zet het vuur laag en roer de gemalen koriander, het komijnpoed­er en de yoghurt erdoorheen. Verhit ca. 1 minuut en zet het vuur dan weer middelhoog.

4 Voeg de kip toe en verdeel in een enkele laag over de pan. Bak ca. 8 minuten terwijl je de kip regelmatig blijft draaien. Voeg de rode peper toe, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het geheel 25-30 minuten garen. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te droog wordt. 5 Roer de garam masala en de verse koriander erdoorheen. Lekker met roti of rijst.

Per portie: ca. 355 kcal

41 g eiwit | 19 g vet | 6 g koolhydrat­en *Om zelf knoflook- en gemberpast­a te maken maal je afzonderli­jk van elkaar knoflook en gember met een scheutje water in een blender of keukenmach­ine tot een pasta. In de toko vind je ook gember-knoflookpa­sta in een potje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands