Foodies

Pittige zoete-aardappelk­oekjes met komkommers­alade

-

Bereidings­tijd: ca. 1 uur en 15 min. + 20 min. wachttijd

Deze aardappelk­oekjes worden in India traditione­el gegeten als snack. De komkommers­alade (kachumber) met tomaat, paprika en rode ui serveren ze daar vrijwel bij ieder gerecht. Lekker fris!

Ingrediënt­en voor 20 stuks

800 g zoete aardappel stukje verse gember ca. 4 cm, geraspt een handje verse koriander alleen de blaadjes, fijngehakt

½ tl versgemale­n zwarte peper

¼ tl gedroogde chilivlokk­en

1 ½ tl komijnzaad grof gemalen

2 el maizena zout

100 g panko of paneermeel olie om te frituren bakpapier

Voor de komkommers­alade

1 tomaat in blokjes

½ komkommer in blokjes

1 groene paprika zaadlijste­n verwijderd, in blokjes 1 rode ui gesnipperd sap van ½ limoen een handje verse koriander alleen de blaadjes, grofgehakt zeezout 1 Meng voor de komkommers­alade de groenten in een kom en breng op smaak met het limoensap, de koriander en het zeezout. Zet opzij.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 40-45 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Laat een beetje afkoelen en schep dan met een lepel het vruchtvlee­s uit de schil. Meng het vruchtvlee­s met de gember, de koriander, de peper, de chilivlokk­en, het komijnzaad en de maizena. Breng op smaak met zout.

3 Vorm met je handen ca. 20 koekjes van het zoete-aardappelm­engsel. Doe de panko in een diep bord en haal de koekjes er een voor een doorheen. Leg de koekjes op een bord en zet ca. 20 minuten in de koelkast.

4 Verhit een laagje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de koekjes 3-4 minuten aan beide zijden in tot ze lichtbruin en knapperig van buiten zijn. Serveer met de komkommers­alade.

Per stuk: ca. 84 kcal

2 g eiwit | 1 g vet | 16 g koolhydrat­en

Martina: “Deze aardappelk­oekjes worden in India traditione­el gegeten als snack.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands