Foodies

Visspiesje­s met knoflook, kurkuma en limoen

-

★ Bereidings­tijd: ca. 40 min. + 30 min. wachttijd

Witvis bevat weinig vet en veel eiwitten en vormt daarom een ideale basis voor een lichte maar toch voedzame maaltijd. Je maakt de vis lekker kruidig met de marinade en geeft hem een frisse touch met de limoen en de koriander.

Ingrediënt­en voor 4 personen

500 g stevige witvis bijv. kabeljauw of heek, in stukken van ca. 5 cm 3 teentjes knoflook geperst stukje verse gember ca. 2 cm, geraspt ½ tl kurkumapoe­der 1 limoen ½ uitgeperst, ½ in partjes een handje verse koriander alleen de blaadjes, om te garneren houten of metalen spiesen

Voor de marinade

2 el olie ½ tl komijnzaad 3 teentjes knoflook geperst 2 tl kikkererwt­enmeel ½ tl chilipoede­r 2 el Griekse yoghurt zout 1 Gebruik je houten spiesen? Leg ze dan even in water om te weken, dat voorkomt dat ze straks aanbranden in de grillpan.

2 Meng de vis met de knoflook en de gember. Strooi de kurkuma eroverheen en besprenkel met het limoensap. Laat de vis staan terwijl je de marinade maakt.

3 Verhit voor de marinade de olie in een steelpan op laag vuur. Voeg het komijnzaad toe en bak ca. 1 minuut tot er geur vrijkomt. Voeg de knoflook toe een bak ca. 10-15 seconden. Voeg het kikkererwt­enmeel toe en bak al roerend ca. 1 minuut mee. Het mengsel begint nu een beetje te schuimen. Voeg het chilipoede­r toe en bak een paar seconden verder. Haal de pan van het vuur en laat de marinade afkoelen.

4 Roer de yoghurt en een snufje zout door de afgekoelde marinade. Meng de vis door de marinade en zet de vis ca. 30 minuten in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.

5 Haal de vis uit de koelkast en rijg aan de spiesen. Verhit een grillpan op hoog vuur en leg de spiesjes in de pan. Gril ca. 4 minuten aan een zijde. Draai de vis om en gril nog ca. 3 minuten verder tot de vis gaar en lichtbruin gekleurd is. Serveer de visspiesje­s met de limoenpart­jes en garneer met de verse koriander.

Per stuk: ca. 191 kcal

24 g eiwit | 9 g vet | 3 g n

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands