Foodies

Indiase maissoep met spinazie

-

★ Bereidings­tijd: ca. 40 min.

Soep is altijd een goed idee! Deze kruidige soep met mais en spinazie heeft vrijwel ieder Indiaas restaurant op zijn menukaart staan, maar met ons recept maak je deze klassieker in je eigen keuken. Serveer de soep met wat naan om in de soep te dippen.

Ingrediënt­en voor 4- 6 personen

100 g gele mungbonen van de toko snufje kurkuma

280 g mais blik, uitgelekt

3 el olie

4 groene kardemompe­ulen gekneusd een snufje asafoetida*

1 tl komijnzaad

1 laurierbla­adje

4 teentjes knoflook in dunne plakjes 500 ml groentebou­illon heet zout en peper

75 g spinazie grof gesneden

¼ tl versgemale­n zwarte peper

1 Breng de mungbonen met 500 ml water en de kurkuma in een pan aan de kook. Kook 25-30 minuten tot de mungbonen zacht zijn. Giet af en stamp de mungbonen met een pureestamp­er fijn. Pureer de mais met een staafmixer tot een grove puree.

2 Verhit in een pan de olie op middelhoog vuur. Voeg de kardemom, de asafoetida, het komijnzaad en het laurierbla­adje toe en bak in ca. 5 seconden geurig. Voeg de knoflook toe en bak ca. 5 seconden verder.

3 Voeg de maispuree toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de mungbonenp­uree, de groentebou­illon en een snufje zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat met het deksel op de pan ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de spinazie door de soep en breng op smaak met de zwarte peper. Verwarm nog ca. 1 minuut en serveer direct.

Per portie: ca. 146 kcal

6 g eiwit | 7 g vet | 14 g koolhydrat­en *Asafoetida is het gele, gedroogde sap uit de wortels en stelen van een grote, kruidachti­ge plant. Het wordt veel gebruikt in het Midden- Oosten en India. Het smaakt een beetje naar prei, ui en knoflook. Je koopt het bij de toko, maar je kunt het ook vervangen door een combinatie van ui en knoflook.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands