Foodies

Gewokte pittige garnalen

-

★ Bereidings­tijd: ca. 20 min.

Een heuse restaurant­beleving op een doordeweek­se avond, zonder daarvoor de deur uit te gaan? Deze gewokte garnalen zitten bomvol smaak en staan binnen 20 minuten op tafel.

Ingrediënt­en voor 2 personen

2 el olie

1 tl ajwain zaadjes*

1 volle tl gemalen koriander

3 gedroogde kashmiri pepers**

1 ui gesnipperd

5 teentjes knoflook geperst

2 grote tomaten in blokjes

150 g grote garnalen gepeld en schoongema­akt stukje verse gember ca. 2 cm, in dunne plakjes een handje verse koriander alleen de blaadjes, fijngehakt

2 groene pepers van de toko, in de lengte doormidden gesneden

1 tl citroensap zout en peper naan om te serveren

1 Verhit de olie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ajwain zaadjes, de gemalen koriander en de kashmiri pepers toe en bak een paar seconden.

Voeg de ui toe en bak 8-10 minuten tot de ui zacht wordt en bruin begint de kleuren. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut verder.

2 Voeg de tomaten toe en bak ca. 4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de garnalen toe en bak ca. 3 minuten tot ze roze beginnen te kleuren. Voeg de gember, de verse koriander, de groene pepers, het citroensap, zout en peper toe en zet een deksel op de pan. Kook het geheel nog ca. 1 minuut. Serveer met de naan.

Per portie: ca. 252 kcal

18 g eiwit | 14 g vet | 10 g koolhydrat­en

*Ajwain zaad is eigenlijk geen zaad, maar het gedroogde vruchtje van een kruid dat in het oostelijk Middelland­s Zeegebied groeit. De smaak lijkt op die van karwij en tijm, maar dan sterker. Je koopt het bij de toko. Je kunt het eventueel vervangen door karwijzaad­jes of gedroogde tijm.

**Kashmiri chilipeper­s zijn Indiase pepers uit de regio Kashmiri. Ze hebben een dieprode kleur en zijn medium pittig. Je vindt ze bij de toko, maar kunt ze ook vervangen door 1 deel cayennepep­er met 4 delen paprikapoe­der.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands