Foodies

Pakora met 2 sauzen

-

★ Bereidings­t d: ca. 30 min.

Pakora is een traditione­le Indiase gefrituurd­e snack gemaakt van verschille­nde soorten groente in beslag. Het beslag is vr dun en een beetje hard to handle maar maak je geen zorgen, in de hete olie wordt het juist lekker knapperig.

Ingrediënt­en voor ca. 10 stuks

500 g gemengde groenten b v. courgette, spinazie, bosui, wortel

1 tl zout

1 tl suiker

2 tl currypoede­r

100-150 g kikkererwt­enmeel olie om te frituren

Voor de smokey ketchup

150 ml ketchup

2 tl gerooktepa­prikapoede­r

Voor de yoghurtsau­s

150 ml Griekse yoghurt

2 el mayonaise

1 el f ngesneden bieslook

1 tl kom npoeder

½ rode peper zaadjes verw derd, f ngehakt

1 Meng de ingrediënt­en voor de smokey ketchup in een kom en zet apart. Meng de ingrediënt­en voor de yoghurtsau­s in een andere kom en zet apart. 2 Rasp of snijd alle groenten middelgrof. Meng met het zout en de suiker en laat kort staan. Voeg het currypoede­r en 100 g kikkererwt­enmeel toe en kneed alles goed door elkaar tot een samenhange­nde maar plakkerige massa. Kneus de groenten om ze goed door het mengsel heen te kunnen mengen. Voeg als het nodig is extra kikkererwt­enmeel toe om meer samenhang te krijgen.

3 Verhit een laag olie van ca. 1,5 cm in een ruime pan. Maak hoopjes van het beslag en laat ze direct in de hete olie glijden. Druk de hoopjes in de pan iets plat met een spatel. Bak de pakora op middelhoog vuur 2-3 minuten per zijde tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Schep ze uit de olie en laat ze kort uitlekken op keukenpapi­er. Serveer de pakora met de sauzen.

Per portie: ca. 203 kcal

3 g eiwit | 14 g vet | 14 g koolhydrat­en

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands