Foodies

Chocolade galore

-

DOEN

Ga je voor de burger met melkchocol­ade of valt de keus toch op de bitterball­en met purechocol­adedip? Bij de nieuwe Tony’s Chocolonel­y Chocolate Bar in Amsterdam bestel je unieke gerechten met een flinke vleug choco. Ja, ze hebben er ook normale tosti’s en soep, maar dat is natuurlijk geen reden om af te reizen naar dit stukje hemel op aarde. Nu alleen nog een manier bedenken hoe we ongezien even onder de stromende chocoladet­aps kunnen hangen.

De Tony’s Chocolonel­y Chocolate Bar zit naast de superstore aan de Oudeburgst­eeg 15 in Amsterdam.

Knapperige geroosterd­e aardappels

Bereidings­tijd: ★ ca. 1 uur en 45 min. + wachttijd

Ingrediënt­en voor 4 personen

1,5 kg iets kruimige aardappels geschild en in gelijke stukken zout en peper 200 g eendenvet evt. boter of zonnebloem­olie zout en peper zeezoutvlo­kken 1 Doe de aardappels in een pan met ruim gezouten water. Zet het deksel op de pan en breng het water langzaam aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 8 minuten doorkoken tot de randjes van de aardappel zacht beginnen te worden. Giet de aardappels af in een zeef en schud de zeef om de randjes van de aardappel wat te kneuzen. Breng de aardappels op smaak met zout en peper en laat ze op een schaal volledig afkoelen.

2 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel het vet over een bakplaat en zet de bakplaat ca. 20 minuten in de oven om het vet te verhitten. Haal de bakplaat uit de oven (maar laat de oven aanstaan) en zet de plaat op het fornuis op middelhoog vuur. Voeg de aardappels voorzichti­g toe (pas op, het vet kan spatten) en meng ze goed door het vet.

3 Zet de bakplaat terug in de oven en bak de aardappels ca. 40 minuten. Draai de aardappels om en bak nog 20-30 minuten verder tot ze goed goudbruin en heel knapperig zijn. Laat de aardappels uitlekken op keukenpapi­er. Breng op smaak met zeezout en serveer.

Per portie: ca. 444 kcal

6 g eiwit | 21 g vet | 56 g koolhydrat­en

Willem: “Door zijn hoge rookpunt en rijke smaak is eendenvet ideaal voor deze bereiding.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands