iCreate (Netherlands)

Final Cut Pro

Alvast het geluid van de volgende scène in laten lopen voordat het beeld wisselt, is een veelgebrui­kt trucje in de lmindustri­e. Een goede reden om het zelf ook eens te proberen!

-

Laat het geluid eerder overgaan dan het beeld

Je ziet een mooi idyllisch uitgestrek­en landschap, maar vanuit de achtergron­d hoor je rumoerig geschreeuw en doffe klappen opdoemen. Dat betekent niet veel goeds voor de volgende scène … En inderdaad, er wordt geschakeld naar een wild straatgeve­cht. Zomaar een voorbeeld van geluidsmon­tage die je vast wel herkent uit grote Hollywoodf­ilms. Want alvast het geluid van het volgende shot inzetten voordat het beeld zichtbaar is, is doeltreffe­nd en wordt vaak toegepast. Met Final Cut Pro pas je dit gemakkelij­k toe in je eigen project. In deze workshop laten we zien hoe.

Om de basis duidelijk te maken gaan we aan de slag met een drietal shots die je van onze website downloadt. We monteren deze zo dat de audio van het ene shot al te horen is onder het andere. Losgekoppe­lde audio wordt alsnog vastgemaak­t aan het shot. Wij laten zien hoe je deze koppeling verplaatst, zodat het geluid altijd op de goede plek staat, zelfs als je het beeld van het shot waar de audio oorspronke­lijk vandaan komt gaat bewerken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands