iCreate (Netherlands)

iphone 8: de eerste onderdelen zijn al gespot Ook iPhone 7-onderdelen

straks weten we alles al van het toestel …

-

We willen allemaal heel graag weten hoe de iPhone 8 eruit gaat zien en wat-ie allemaal kan. Het ene na het andere gerucht dendert over het internet, en bij Apple is het meestal zo dat daar een flinke kern van waarheid in zit. Er is al heel wat uitgelekt over de iPhone 8 via bijvoorbee­ld tekeningen, hoesjes en dummy’s, zoals je in de vorige iCreates hebt kunnen lezen. Het kon ook eigenlijk niet meer langer uitblijven ... nu zijn er voor het eerst foto’s van de onderdelen van de iPhone 8 gelekt, via Reddit.

Op de eerste foto zien we de voor- en achterkant van de iPhone 8, plus de verticale dubbele camera. Zoals je ziet, bestaat de voorkant straks voor het overgrote deel uit scherm, met een dun randje eromheen. Aan de bovenkant is het randje iets verdikt: hierin zou plaats zijn voor de selfie-camera en microfoon-speaker. Deze onderdelen worden dus niet achter het display geplaatst, wat eerder nog wel werd aangenomen. Dit gebeurt waarschijn­lijk wel met de thuisknop en Touch ID – er is hiervan in ieder geval geen spoor te bekennen op het paneel dat de achterzijd­e van de iPhone vormt. Naast de iPhone 8 verwachten we dit jaar ook nog een reguliere opvolger van de iPhone 7 (Plus), namelijk de iPhone 7s (Plus). Zo’n s-update is over het algemeen niet heel spannend – zeker uiterlijk – en het is dus geen wonder dat de iPhone 8 met alle eer strijkt. Maar op de opgedoken foto vangen we ook een glimp op van de iPhone 7s (Plus): hierboven zie je onderdelen van de 7s en de 7s Plus naast die van de iPhone 8. Alle drie de behuizinge­n die we hier zien, zouden gemaakt zijn van glas. Dat is nodig om ze draadloos te kunnen opladen, iets waar al langer over gespeculee­rd wordt.

Een ander opvallend gerucht betreft de speciale chip voor kunstmatig­e intelligen­tie die Apple zou ontwikkele­n voor de iPhone 8. Binnen Apple staat de chip bekend als de ‘Apple Neural Engine’ en deze kan taken met geavanceer­de algoritmes uitvoeren. Hierbij gaat het bijvoorbee­ld om gezichtshe­rkenning in de Foto’s-app, spraakherk­enning, het voorspelle­nd toetsenbor­d in iOS en augmented reality. Apple zou de chip in verschille­nde apparaten willen plaatsen, zoals de iPhone en iPad. Dit is dus mogelijk ook goed nieuws voor de 7s (Plus).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands