iCreate (Netherlands)

De iMac Pro

-

Een nog grotere verrassing tijdens de WWDC was de nieuwe iMac Pro – een nog veel krachtiger­e versie van de iMac, in een chique spacegrijz­e kleur. Dit moet je erover weten.

Snel is niet snel genoeg

Het nieuwe model ondersteun­t Intel Xeon-processors tot en met 18 cores. Om al het gra sche werk op het 27-inch 5K-scherm met een miljard kleuren aan te sturen, zit er een Radeon Vegakaart in. Deze GPU is de nieuwste generatie van AMD en heeft tot 16 GB gra sch werkgeheug­en.

Waanzinnig­e specs

Wil je ink wat werkgeheug­en dan is de ondersteun­ing tot 128 GB ECC geheugen meer dan genoeg. Voor opslag kan er een SSD tot 4 TB worden besteld. Deze werkt met een snelheid van 3 GB/s. Aan de achterkant van het apparaat zijn er vier usb-c-aansluitin­gen voor Thunderbol­t 3 te vinden. De ethernetpo­ort ondersteun­t tot aan 10 Gb ethernet. Wil je zonder draad werken dan heeft de iMac Pro 802.11ac wi en Bluetooth 4.2. Voor al die kracht in zo’n compacte machine is een nieuw ventilatie­systeem ontworpen dat de iMac koel én stil houdt.

Pas in december

Het grote nadeel? We moeten nog even geduld hebben. Tot december, want dan pas komt de Pro uit. De prijs begint bij 5000 dollar. Dan krijg je een iMac Pro met 5K-scherm, met daarin een Xeon-processor met acht cores, 32 GB werkgeheug­en en 1 TB opslag.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands