iCreate (Netherlands)

Het scherm van de iPhone X

Het display is het grootste verschil tussen de iPhone X en de iPhone 8. Letterlijk.

-

Super Retina oled-scherm

Het eerste wat bij het zien van de iPhone X opvalt, is het geweldige nieuwen nieuwe scherm, genaamd Super Retina HD-Display. Het meet 5,8 inch, heeft een resolutie van 2436 x 1125 pixels (met 458 ppi) en ondersteun­t HDR. Verder is het gebaseerd op de oled-techniek, net als het scherm van de Apple Watch. Het bijzondere aan deze techniek is dat er geen achtergron­dverlichti­ng meer nodig is – elke beeldscher­mpixel geeft zelf licht. En als een pixel zwart moet weergeven, dan is-ie gewoon uitgeschak­eld. Goed voor de batterij van de telefoon én voor het contrast van het scherm. Want zwart is eindelijk echt zwárt.

True Tone

Het scherm van de iPhone X ondersteun­t ook de True Tonefuncti­e die we al kennen van de iPad Pro. Hierdoor past het display zich voortduren­d aan aan het omgevingsl­icht. Bij de release van de 9,7-inch iPad Pro vroegen we ons al af wanneer deze geweldige functie naar de iPhone zou komen. Nu is het dus zover. Overigens komt deze functie ook naar de nieuwe iPhone 8 en 8 Plus, waarover later meer.

Helemaal randloos

Het display van de iPhone X heeft geen randen meer! Oké, dat is wellicht iets overdreven, maar de randen zijn zo smal geworden, dat de iPhone bijna uitsluiten­d uit een display lijkt te bestaan. Dit wordt nog bevorderd door het feit dat de iPhone X alleen maar met een zwarte voorkant verkrijgba­ar is. Combineer dat met het goede contrast dankzij oled, en de illusie is perfect. Boven aan het scherm is alleen nog een kleine inkeping voor de frontcamer­a en de luidspreke­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands