iCreate (Netherlands)

Vaarwel Touch ID, welkom Face ID

De iPhone X ontgrendel je door ernaar te kijken.

-

Jij als oplettende lezer dacht het natuurlijk al: ‘Als de iPhone geen randen meer heeft, waar zit dan de thuisknop met Touch ID?’ Hij is weg, foetsie, komt niet meer terug. Nergens voor nodig ook, daar heeft Apple de afgelopen jaren al genoeg werk voor verricht. Sinds de iPhone 6s gaat de telefoon altijd aan zodra je hem oppakt en bij de iPhone 7 was de thuisknop al geen fysieke knop meer. Hoe je je iPhone X dan zonder Touch ID ontgrendel­t? Nou, je kijkt ernaar.

De nieuwe camera aan de voorkant, de TrueDepth-camera, is in staat om een nauwkeurig­e 3D- opname van je gezicht te maken, dankzij infrarood zelfs in het donker. Dat gebruikt Apple voor de nieuwe ontgrendel­methode Face ID. Binnen enkele seconden heb je je gezicht toegevoegd en staat de iPhone X voortaan voor je klaar zodra je ernaar kijkt. En nee, in tegenstell­ing tot bij Samsung laat Face ID zich niet foppen door een foto voor de camera te houden. Zelfs profession­ele maskers uit Hollywood zijn niet goed genoeg om Face ID te slim af te zijn. En voor alle andere acties die je vroeger met de thuisknop hebt uitgevoerd? Daarvoor heb je handige nieuwe veeggebare­n.

Maar één grote vraag blijft: is Face ID echt net zo veilig als Touch ID? Op papier misschien wel, maar in de praktijk zetten we daar vraagteken­s bij. Je vinger ergens opleggen, dat merk je zelf nog wel, maar als iemand je telefoon heeft, kan diegene hem dan ontgrendel­en door hem kort voor je gezicht te houden? En hoe zit het met identieke tweelingen? Dit willen nog wel weten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands