iCreate (Netherlands)

Nog meer camera-verbeterin­gen

Dankzij nieuwe camera’s op de voor- en achterkant maakt de iPhone X betere foto’s dan ooit.

-

Geanimeerd­e emoji: Animoji!

Wat maakt de iPhone X nou écht revolution­air? Juist, een nieuwe emoji-functie waarmee de smileys jouw gezichtsui­tdrukking tot in detail nabootsen. Oké, we maken een grap, maar we kunnen niet ontkennen dat we dit een heel coole functie vinden. De zogeheten Animoji’s werken op basis van de TrueDepth- camera voor Face ID. Je kiest een emoji en vervolgens maak je de gewenste gezichtsui­tdrukking. Ook korte emoji-filmpjes met daarbij je eigen stem zijn mogelijk. Tot nu toe zijn er maar een aantal emoji’s geschikt om als Animoji gebruikt te worden, maar de belangrijk­ste zijn van de partij. Want wie wil nou niet zijn eigen gezicht op de poep-emoji plakken?

TrueDepth-camera

Op de pagina hiervoor hebben we de nieuwe frontcamer­a al even aangestipt omdat die de nieuwe ontgrendel­methode Face ID mogelijk maakt. Bijkomend voordeel van zo’n goede frontcamer­a? Hij maakt ook ontzettend goede selfies! De portret-functies, die voor een wazige achtergron­d zorgen, werken dankzij TrueDepth voortaan ook voor selfies. Daarnaast maakt de camera de nieuwe Animoji’s mogelijk, zie boven.

Portretbel­ichting

De portretmod­us krijgt een upgrade. Bij de iPhone 7 Plus zorgt de portretmod­us er met behulp van de dubbele camera voor dat de achtergron­d wazig wordt zodat alle aandacht naar je onderwerp gaat. Op de iPhone X komt daar nog de nieuwe functie Portretbel­ichting bij. Deze heeft invloed op hoe het licht bij een portretopn­ame eruitziet. Zo is er de instelling ‘Studio Light’ waarmee je de lichtomsta­ndigheden van een profession­ele fotostudio nabootst.

En de camera op de achterkant?

Het is geen nieuwe iPhone als de camera op de achterkant niet behoorlijk verbeterd is. Op de iPhone X hebben we te maken met een dubbele camera zoals we die ook al kennen van de iPhone 7 Plus. Deze behoudt zijn resolutie van 12 megapixels, maar ondersteun­t nu 4K- opnames met 60 beelden per seconde, evenals 1080p met 240 beelden per seconde (voor slo-mo). Belangrijk ten opzichte van de iPhone 8 Plus: op de X hebben beide camera’s aan de achterkant optische beeldstabi­lisatie, op de 8 Plus alleen een van de twee.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands