iCreate (Netherlands)

Een intelligen­tere processor

De nieuwe A11 Bionic-processor is niet alleen sneller dan zijn voorganger, hij is ook slimmer!

-

Net zo vanzelfspr­ekend als een nieuwe camera in een nieuwe iPhone, is een nieuwe processor. Het hart van de iPhone X is de A11 Bionic. Hiermee borduurt Apple voort op het principe van de voorganger­s: de processor bestaat deze keer uit twee prestatie-kernen en vier efficiency-kernen. Deze moeten ervoor zorgen dat de iPhone heel snel kan rekenen als het nodig is, maar tegelijker­tijd zeer energiezui­nig te werk kan gaan als er weinig te doen is. In vergelijki­ng met de A10 Fusion van de voorganger zijn de efficiency­kernen tot wel 70 procent sneller, de prestatiek­ernen tot 25 procent.

Neural Engine

De zogeheten Neural Engine van de processor helpt vooral bij de analyses die Face ID uitvoert. Hij kan namelijk zo’n 600 miljard taken per seconde uitvoeren, waardoor Face ID bliksemsne­l werkt. Daarnaast is er een zelflerend systeem dat veranderin­gen in je gezicht bijhoudt. Op die manier maakt het niet uit of je Face ID nou met een bril gebruikt of in de winter met een capuchon – de Neural Engine zal je altijd wel herkennen. De iPhone 8 heeft geen Face ID: daar helpt de Neural Engine vooral om voorwerpen op foto’s te herkennen.

E ciënter

Ook niet onbelangri­jk: de A11 Bionic is nog efficiënte­r geworden en gaat nog zuiniger om met energie. Dit bereikt hij door taken tussen de verschille­nde processork­ernen te verdelen. De dingen die je het vaakst doet, zoals berichtjes sturen en internette­n, gaan hierdoor sneller en kosten minder energie. In vergelijki­ng met de iPhone 7, gaat de batterij van de iPhone X tot twee uur langer mee. Ten slotte is hij beter geschikt voor augmented reality-berekening­en. Laat al die nieuwe apps maar komen!

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands