iCreate (Netherlands)

Nog 5 belangrijk­e vernieuwin­gen van de Apple Watch Series 3

De nieuwe Apple Watch heeft meer te bieden dan 4G – ook onze Series 3. Wij nemen po(o)lshoogte.

-

Muziek

Met de Apple Watch Series 3 geniet je overal en altijd van muziek. Dankzij 4G is het mogelijk om muziek te streamen zonder dat er een ander apparaat aan te pas komt. Bovendien kunnen bezitters van de 4G-variant op korte termijn 40 miljoen liedjes streamen vanaf hun pols. Apple brengt de Muziek-app immers naar de Apple Watch, waardoor gebruikers altijd toegang hebben tot elk nummer uit Apple Music.

Krachtig en snel

Zoals gebruikeli­jk heeft de processor van de Apple Watch een upgrade gekregen. Door de nieuwen dual- core S3- chip – volgens Apple 70 procent sneller dan zijn voorganger – starten apps sneller en zijn de graphics vloeiender. Daarnaast laat een nieuwe W2- chip wifi en bluetooth 50 procent minder stroom verbruiken, en werkt wifi 85 procent sneller.

Software

Niet alleen de hardware is beter, want de Apple Watch draait op het nieuwe watchOS 4. Dat bevat nieuwe wijzerplat­en, waaronder een Siri-wijzerplaa­t die steeds de meest relevante informatie toont. Ook ondergaat de Workout-app een metamorfos­e, hij biedt meer verschille­nde trainingen. Daarnaast is het syncen van muziek tussen je iPhone en Apple Watch eenvoudige­r.

Hartslag

Bij de Apple Watch Series 3 is er meer aandacht voor je hartslag. Een belangrijk­e vernieuwin­g is de verbeterde hartslagme­ter, die nog nauwkeurig­er is geworden. In samenwerki­ng met Stanford University slaagt Apple er steeds beter in om onregelmat­igheden in hartslagen te ontdekken. Als je hartslag onregelmat­ig is, stuurt de Apple Watch je in watchOS 4 een waarschuwi­ng. Ook alarmeert het polsbandje je als je hartslag plots verhoogt, terwijl je inspanning laag is.

Siri

Siri is niet langer je zwijgzame virtuele vriend; hij praat nu terug! Dankzij de verbeterde speaker geeft Siri hardop antwoord op je vragen en is het niet meer nodig om naar het scherm te kijken voor informatie. Ook reageert hij sneller dankzij de nieuwe dual-core processor.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands